Dit is jouw teken om minder te gaan werken: volgens onderzoek is het beter voor je

Alleen maar goed nieuws

werken the office

Word jij ook zo gelukkig van 8 uur per dag in een kantoor of collegezaal zitten?

En dan 80% van je tijd niet zelf kunnen invullen?

Blijkt nu dus ook dat dat helemaal niet goed voor je is

Want IJsland heeft een wetenschappelijke proef gedaan die dit bewijst

Het onderzoek liep 4 jaar lang en ging om allerlei beroepen in de publieke sector. Niet alleen met 9-5 ambtenaren, maar ook scholen, ziekenhuizen en mensen met bijvoorbeeld nachtdienst.

Wat bleek: kortere werkweek + zelfde salaris = gelukkigere mensen

Burnouts gingen omlaag, mental health ging omhoog, en overall gaven mensen aan dat ze deze kortere werkweek graag permanent zouden invoeren.

"Maar", denk je nu misschien, "dan blijft er toch allemaal werk liggen?"

Sterker: productiviteit ging juist omhoog

Mensen waren gelukkiger en daardoor of net zo productief, of juist productiever. Ook ging men op de werkvloer beter met tijd om. Dus die meeting van Linda die een e-mail had kunnen zijn? Dat werd ook gewoon een e-mail. Scheelt je weer een paar uur per dag semi-geïnteresseerd ja knikken.

Overigens is dit niet de eerste keer dat er een link blijkt tussen minder werktijd en gelukkigere mensen

Of de tweede keer. Of derde keer. Microsoft Japan had al dezelfde resultaten met een vierdaagse werkweek, een Nieuw-Zeelands bedrijf is al permanent geswitcht naar een kortere werkweek, en een internationaal bureau van de VN heeft ook al in een rapport genoemd dat een kortere werkweek zorgt voor gelukkigere mensen.

Dusseh, waar wachten we eigenlijk nog op?

Upcoming is het onmisbare actualiteitenplatform voor de internetgeneratie; het nieuws van vandaag, de trends van morgen én de rages van vroeger. Onze redactie maakt actuele, herkenbare en spraakmakende artikelen in een snackable concept: lijstjes. We zijn dé sfeermaker op je feeds. Dat wil je natuurlijk overal. Dus check ons voor de leukste quizzen, lijstjes, bingo’s en meer ook vooral op Instagram.

De Leven
  • Mashable
  • Videostill