10 irritaties die je herkent als je ooit in de supermarkt hebt gewerkt

Een bijbaantje als vakkenvuller of kassamedewerker: wie heeft het niet gedaan? En beter nog: wie heeft er geen permanente trauma's aan overgehouden?

Supermarkt

1. Klanten die je negeren

Dat ze je dan überhaupt al niet groeten. Of erger nog: midden in een telefoongesprek bij je kassa komen staan. Uh, HALLO?! Doe gewoon ff een beetje beleefd ja.

via GIPHY

2. De 'hilarische' opmerkingen die je altijd krijgt

Wanneer je het bonnetje geeft: "Hoeft niet, krijg het toch niet terug van de belasting" of "Nee hoor, hang die maar boven je bed" En als een product niet scant: "Oh, dan is het zeker gratis!" HA HA fucking HA. Het is hier geen stand-up comedy show. (En als het dat al was, zou het hele publiek je met tomaten bekogelen)

via GIPHY

3. Bijeenkomsten in het gangpad

Van die mensen die elkaar tegenkomen in een druk gangpad en dan besluiten 'Ah, het perfecte moment om een theekransje te houden'. En dat jij er dan langs moet met je volle kar. Terwijl zij uitgebreid staan te kletsen en je compléét negeren. Zo chill.

via GIPHY

4. Eén woord, twee lettergrepen: FIFO

Als vakkenvuller is er NIETS irritanter dan het hele 'first in first out' systeem. En dan staat er ook nog zo'n arrogante teamleider in je nek te hijgen om te checken of je wel snel genoeg werkt en het allemaal goed doet. O WEE als je ook maar één pakje chipolataworstjes FIFO vergeet te vullen, want dan word je op het matje geroepen!!!

via GIPHY

5. Klanten die een minuut voor sluiten nog de weekboodschappen komen doen

Je hebt altijd van die Gerda's die VLAK voor sluitingstijd nog even triomfantelijk komen aanwandelen. Mét hun boodschappenlijstje van minstens een meter lang. Ja tuurlijk, geen probleem!! Ga rustig je gang!! Doe anders nog een extra rondje over de groenteafdeling, we hebben weer nieuwe seizoensproducten!! IK OFFER MIJN VRIJE AVOND WEL OP!!!!!!!!

via GIPHY

6. Mensen die niet bekend zijn met het begrip 'beurtbalkje'

"Oh ja die zijn van de mevrouw achter mij." KAN IK DAT RUIKEN DAN???

via GIPHY

7. Wanneer klanten boos worden over de prijs

Ja ik snap dat je het te duur vindt. Weet je wat? Ik geef je hem mee voor de helft van de prijs. OF NEE TOCH NIET!! Stop het dan niet in je mandje!!! En ga lekker een klacht indienen bij corporate ipv mij afzeiken!!! Bvd.

via GIPHY

8. Klanten die nog steeds niet weten dat ze hun groente en fruit moeten wegen

En daardoor de hele rij ophouden wat weer meer zuchtende klanten oplevert. Vicieuze cirkel? Ohjazeker. 'Oh, ja, moest dat?' Ja. 'Eh, kun je een collega roepen?' Nee, doe het lekker zelf. 'Ik loop wel even snel.' Goh, bedankt! Wij wachten wel met z'n allen joh. Gelukkig ben je geen 10 minuten weg ook. Echt relaxt.

via GIPHY

9. Wanneer je producten op alle mogelijke plekken terugvindt (behalve de juiste)

Een pakje diepvrieszalm tussen de potten pindakaas? Waarom niet!!! Anders leg je je kaasblokjes ook meteen bij het vershoudfolie. Ik had toch al niks te doen verder, THANK GOD!!

via GIPHY

10. Mensen die vragen of een product er nog is. Terwijl je achter de kassa zit.

Momentje hoor, ik stel even mijn telepathische communicatie af met een medewerker in het magazijn. NEE NATUURLIJK NIET! Wat dacht je dan, dat ik zomaar mijn kassa met een rij van 5 man verlaat om even speciaal voor jou op zoek te gaan?? Vraag.Het.Aan.Iemand.Op.De.Werkvloer. DOEIIIIIII.

via GIPHY

Upcoming is het onmisbare actualiteitenplatform voor de internetgeneratie; het nieuws van vandaag, de trends van morgen én de rages van vroeger. Onze redactie maakt actuele, herkenbare en spraakmakende artikelen in een snackable concept: lijstjes. We zijn dé sfeermaker op je feeds. Dat wil je natuurlijk overal. Dus check ons voor de leukste quizzen, lijstjes, bingo’s en meer ook vooral op Instagram.

De Leven
  • Studio Porto Sabbia - stock.adobe.com