12 Dingen om op je bucketlist te zetten voor het ultieme kerstgevoel

Dit is hét moment om je december-bucketlist te maken

christmas pjs

1) Een echte kerstboom (met kluit!) kopen 

Ga op zoek naar een leuke kerstbomenmarkt/boerderij in de buurt. Als je er eentje met kluit koopt, kan je hem het jaar erop gewoon weer gebruiken als je hem in je tuin zet. Bij sommige kerstboomverkopers kan je de boom in januari ook weer inleveren, zodat ze 'm daar weer in de grond kunnen zetten. Een echte kerstboom is hoe dan ook veel leuker dan een neppe. Het uitzoeken, de dennengeur: ultiem kerstgevoel.


2) Matchende kerstpyjama’s aanschaffen 

Geloof ons, koop matching kerstpyjama's met je ouders, broers en zussen, vrienden, familie of partner en je hebt een instant kerstgevoel.


3) Kerstkoekjes bakken 

Dit heeft wat ons betreft verder geen uitleg nodig.


4) Koop een adventkalender 

Of maak er eentje voor je huisdier. Hoeft helemaal niet duur te zijn, maar het is iedere dag van december een leuke traditie.


5) Organiseer een kerstfilm-marathon 

Er is geen ander moment van het jaar dat je vrijwillig een Hallmark-film aanzet, maar rond kerst kan het ineens niet cheesy/Amerikaans/slecht genoeg.


6) Ga naar een kerstmarkt 

Toegegeven, het idee van een kerstmarkt is vaak leuker dan de daadwerkelijke kerstmarkt, maar het hoort er wel bij. En vorig jaar konden we niet, dus dat moet je dit jaar dubbel inhalen.


7) Ga op zoek naar de meest versierde straten 

Ieder dorp en iedere stad heeft wel een paar straten die all-out gaan tijdens kerst. Verlichte herten, bomen, muziek, knipperlichten: een en al hysterie. Wil je misschien niet rondom je eigen huis, maar wel fantastisch om doorheen te rijden.

Videostill: Deck The Halls

8) Cadeautjes inpakken 

Bedenk een thema, sla inpakpapier, labels en linten in en ga een hele middag cadeautjes inpakken. Natuurlijk met kerstmuziek op de achtergrond.


9) Maak een kerstafspeellijst én een winterafspeellijst 

Een kerstafspeellijst is een must, maar ook een winterafspeellijst is een goed idee. Dan voorkom je dat je voor kerst al geen kerstmuziek meer kan horen en heb je nog een afspeellijst die je ook later gelijk terug doet denken aan de feestdagen.


10) Bezoek een kerstshow in het tuincentrum 

En neem een groot budget mee. Je weet dat je het nodig gaat hebben.


11) Ga naar een schaatsbaan 

Goed, misschien staan we in maart nog weer op natuurijs, maar voor de kerst gaat dat sowieso niet meer gebeuren. Gelukkig heeft iedere plaats wel een schaatsbaan in de buurt en dat is ook leuk.


12) Organiseer een kersttruien-dag op kantoor 

Degene met de lelijkste/foutste/vrolijkste/meest hysterische trui wint.


De Leven
  • Unsplash