Verzorgd en glad: zo kies je het juiste scheermes

Moeite met het kiezen van het juiste scheermes? We got you!
@media (max-width: 679px){#fig-65e1211c761e7 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e1211c761e7 img{#fig-65e1211c761e7 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-65e1211c761e7 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e1211c761e7 img{#fig-65e1211c761e7 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-65e1211c761e7 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e1211c761e7 img{#fig-65e1211c761e7 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-65e1211c761e7 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e1211c761e7 img{#fig-65e1211c761e7 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}scheren

Je wilt je huid natuurlijk op elk moment van de dag tip top verzorgd en glad hebben. Of je nu op een eerste date of vakantie gaat.. Een goed scheermesje is daarbij je grootste vriend. Maar, de merken en soorten vliegen je om de oren wanneer je in de drogist of supermarkt staat. Hoe kies je hieruit het beste scheermes?

Voor welk scheermes kies jij?

Je vraagt je misschien af waarom je wel voor het ene mesje kiest en niet voor het andere. Grotendeels heeft dit te maken met de vertrouwdheid met een merk. Ben je altijd gewend de mesjes van een bepaald merk te kopen, grote kans dat je dit dan blijft doen. Ook de prijs kan een reden zijn: wanneer mesjes in de aanbieding zijn of aantrekkelijke prijs hebben, koop je die vaak sneller.

Deze redenen zorgen er echter niet voor dat je het beste scheermesje koopt. Er zit namelijk een groot verschil in resultaat tussen verschillende scheermesjes. Goed dus om je keuzes eens te heroverwegen om een zo glad mogelijke huid te krijgen.

Hier let je op bij het kopen van een scheermes

Om de keuzestress wat voor je in te perken, zetten wij op een rij waar je rekening mee kunt houden bij het maken van een weloverwogen keuze. Er zijn mesjes voor eenmalig gebruik en mesjes die je vaker kunt gebruiken voor je ze weggooit.


Optie 1: wegwerpmesjes

Wegwerpmesjes zijn vaak goedkoop en na een keer gebruiken gooi je ze weg. Het voordeel hiervan is dat het erg hygiënisch is omdat je iedere scheerbeurt begint met een nieuw en schoon mesje. En het scheelt tijd: je hoeft het scheermes namelijk niet schoon te maken. Daarbij zijn ze ideaal voor op vakantie, de mesjes nemen in tegenstelling tot andere scheersystemen weinig ruimte in.


Daarentegen is het een nadeel dat de mesjes sneller bot aanvoelen tijdens het scheren. Ook zijn wegwerpmesjes verre van milieuvriendelijk. Mocht je voor een wegwerpmesje willen gaan, kies dan eentje met meerdere mesjes (minimaal 3). Op deze manier beperk je de kans op huidirritatie.

Optie 2: scheersystemen

Een andere en ook duurzamere optie is het scheersysteem. Vergeleken met het wegwerpmesje kun je zo’n scheermes meerdere keren gebruiken voordat je de kop vervangt. Is het mesje dan bot, vervang je hem met een navulmesje die je eenvoudig op het handvat klikt. Elk scheermes heeft meerdere mesjes (2, 3, 4 of zelfs 5). De kop is bij een scheersysteem vaak ook flexibel. Dit alles zorgt voor een goed glad resultaat.

Je reinigt het mesje makkelijk door hem na ieder gebruik onder de kraan schoon te spoelen en voorzichtig te drogen. Zo voorkom je beschadigingen aan het mes en roest.

Last van een gevoelige huid?

Heb je een gevoelige huid die snel geïrriteerd is? Of heb snel last van onzuiverheden of wondjes na het scheren? Er zijn wegwerpmesjes en ook scheersystemen die je huid extra verzorgen.

Zo bestaan er mesjes waarmee je voorzichtiger kunt scheren dankzij een rubberen rand om de scheermesjes. Ben je op zoek naar een scheermesje die je huid hydrateert tijdens een scheerbeurt? Ga dan voor eentje met een Aloë Vera strip.

Bekijk de ervaringen van anderen


Een goed scheermes is essentieel wanneer je een gladde en goed verzorgde huid wilt. Anders eindig je als een van deze mannen, en dat wil natuurlijk niemand.

Een laatste handige tip: lees reviews of gebruikerservaringen van verschillende mesjes. Zo kun je zien wat anderen van een scheermes vinden en of hij goed bij jou zal passen. Ook kun je een vergelijkingssite raadplegen. Dit kan zeker handig zijn als je al een paar mesjes op oog hebt, maar nog twijfelt voor welke je zult gaan.