Moeite met de goede outfit kiezen? Deze 5 tips helpen je op weg

Moeite met het kiezen van een goede outfit? Met deze 5 tips wordt het een stuk gemakkelijker.

outfit tips

Heb jij ook wel eens moeite met het kiezen van de juiste outfit? Of het nu gaat om een belangrijke sollicitatiegesprek, een eerste date of een feestje, het kan lastig zijn om de perfecte outfit te vinden. Gelukkig zijn er een aantal tips die je kunnen helpen om de juiste outfit te kiezen. In dit artikel geven we je enkele handige tips waarmee jij altijd goed voor de dag komt.

Tip 1: Ken je lichaamstype 

Een van de belangrijkste tips bij het kiezen van een outfit is om rekening te houden met je lichaamstype. Iedereen heeft namelijk een ander lichaamstype en het is belangrijk om kleding te dragen die daarbij past. Ben je bijvoorbeeld wat voller? Dan kun je het best kiezen voor kledingstukken die je figuur flatteren, zoals een A-lijn jurkje of een getailleerde blazer. Heb je juist een slank postuur? Dan kun je kiezen voor kledingstukken die wat meer volume creëren, zoals een wijde broek of een oversized trui. Voor verschillende kledingstukken in iedere maat kun je een kijkje nemen bij Girav!

Tip 2: Kies de juiste kleuren 

Naast het kiezen van de juiste kledingstukken is het ook belangrijk om de juiste kleuren te kiezen. Sommige kleuren staan namelijk beter bij bepaalde huidtinten en haarkleuren dan andere kleuren. Heb je bijvoorbeeld een lichte huid en blond haar? Dan staan pasteltinten zoals lichtroze en lichtblauw je vaak goed. Heb je juist een wat donkerdere huid en donker haar? Dan kun je kiezen voor wat meer sprekende kleuren zoals rood en geel.

Tip 3: Pas de dresscode aan 

Als je naar een feestje of evenement gaat, is het belangrijk om rekening te houden met de dresscode. Dit kan variëren van casual tot black tie. Het is dan ook belangrijk om hier rekening mee te houden bij het kiezen van je outfit. Ga je naar een black tie evenement? Dan kun je het best kiezen voor een lange jurk of een smoking. Bij een casual evenement kun je juist kiezen voor een wat meer casual outfit, zoals een Girav chino met een blouse.

Tip 4: Kies voor comfortabele kleding 

Hoewel het natuurlijk belangrijk is om er goed uit te zien, is het ook belangrijk om comfortabele kleding te dragen. Als je je niet comfortabel voelt in je kleding, kan dit namelijk ten koste gaan van je zelfvertrouwen. Kies dus altijd voor kleding die lekker zit en waarin je je prettig voelt. Dit betekent niet dat je niet stylish kunt zijn, er zijn namelijk genoeg kledingstukken die zowel comfortabel als stylish zijn.

Tip 5: Accessoires maken de outfit 

Een goede outfit is pas compleet met de juiste accessoires. Accessoires zoals een mooie tas, sieraden of een sjaal kunnen een outfit namelijk net dat beetje extra geven. Kies dus altijd voor accessoires die goed bij je outfit passen. Ga je bijvoorbeeld voor een zwarte outfit? Dan kun je kiezen voor opvallende sieraden of een clutch met een felle kleur.

De Leven
  • Unsplash