Een ode aan de leukste Nederlandse meiden van 2002: Dunya en Desie

Lekker multiculti, vooruitstrevend, maar bovenal ontzettend herkenbaar.

dunya desi

1) De intro van de show was al fantastisch

Koeiengeloei en Marokkaanse muziek. Je werd er meteen helemaal vrolijk van!
| bron: j.gifs.com

2) De allereerste aflevering begon gewoon meteen goed

In de eerste aflevering gaan Dunya en Desie oppassen. Op een kat. Eenmaal in het huis van deze welbedeelde mensen trekken Dunya en Desie de dure kleren van de eigenaresse aan, en dansen onder andere op de bank op Coolio's "Gangster's Paradise" (oh, de nostalgie!). Dan blijkt dat er ergens een slang in Amsterdam ontsnapt is. Iconisch.
| bron: j.gifs.com

"3) Hoooooooooooi"

Desie zei altijd "strak" (wat echt opnieuw geïntroduceerd moet worden), en samen zeiden ze altijd "hoooooi", zowel in ongemakkelijke situaties als wanneer ze leuke jongens tegenkwamen.
| bron: 66.media.tumblr.com

4) Zestienjarigen die binnen rookten? In Dunya en Desie deden ze dat gewoon

Niks geen gezeur over censuur, deze show was zo echt als het maar kon. Dunya en Desie weergeeft een perfect tijdsbeeld van de vroege 00's: je mocht nog gewoon binnen roken, en dat kon je vanaf je zestiende ook legaal doen.
| bron: j.gifs.com

5) Hun vriendschap was absoluut "goals"

Ze hoefden elkaar maar een blik toe te werpen en de één wist al wat de ander dacht. Ondanks dat ze zo verschillend waren, waren ze ontzettend close met elkaar. Deze verschillen zorgden overigens de meest hilarische scenario's, zoals Dunya die Desie meesleepte naar een traditionele Arabische handlezeres. En dan volgde natuurlijk dikke paniek over de voorspelde toekomst.
| bron: j.gifs.com

6) Regelmatig werden er echte cultuurverschillen besproken

Zo kwam het fenomeen 'uithuwelijken' regelmatig voorbij. Want hoewel Dunya's ouders in Amsterdam woonden en Dunya wel 'vernederlandst' was, waren haar ouders nog enorm traditioneel.
| bron: 67.media.tumblr.com

7) Desie's moeder was sowieso de leukste moeder

Amsterdamser kon het eigenlijk niet. Desie's moeder was "cool" want Desie mocht alles, in tegenstelling tot Dunya. Buiten dat was haar moeder ook gewoon ontzettend grappig en herkenbaar. Een perfect voorbeeld is de aflevering waar Desie geen valentijn had en haar moeder zichzelf allemaal valentijnszooi stuurde (en deed alsof het van iemand anders kwam).
| bron: j.gifs.com

8) En het werd nog leuker toen ze een relatie met Sjef kreeg

Gespeeld door Theo Maassen, die het hele derde seizoen heeft meegedaan. Wie is er nou een leukere stiefvader dan Theo Maassen?
| bron: j.gifs.com

9) Soms ging het ook wel eens fout

Ruzies, gebroken ledematen, overtijd zijn, het kwam allemaal aan bod. Dunya en Desie kenden alle tijdloze problemen die in iedere vriendschap voorkomen.
| bron: j.gifs.com

10) Geen enkele show was vergelijkbaar met Dunya en Desie

Praten over de ramadan in de lokale snackbar in Amsterdam-Noord met Britney Spears op de achtergrond? Dagelijkse kost voor D&D.
| bron: j.gifs.com

11) Ze deden ook heel veel activiteiten die je nu doen terugverlangen naar 2002

Zoals naar lekkere jongens kijken in het buurtzwembad (in plaats van op Instagram).
| bron: j.gifs.com

12) Er gaat gewoon niks boven Dunya en Desie!

Hoooooooooooooi. | bron: j.gifs.com
Films & Series
  • dunya & desie