8 Items waarmee je op de middelbare school de blits maakte

Arizona ijsthee, iemand?

blits

1) Kaftpapier

bol.com

Ja, dit was eigenlijk gewoon heel duur inpakpapier, maar toch spendeerde je voor ieder nieuw schooljaar uren op de Schoolcampus van de V&D. En eigenlijk gingen er constant een paar vragen door je hoofd: welk kaftpapier kiezen m'n coolste klasgenoten dit jaar? Wat is een autonome, maar jaloersmakende keuze waarmee ik echt ga opvallen? Maar wel op een goede manier.

2) Polsbandjes

bol.com

Livestrong van Lance Armstrong, maar ook Nike, Pokémon, de populairste bands van het moment: op een gegeven moment kon je iemands hele persoonlijkheid aflezen aan welke rubber bandjes er om de pols van die persoon bungelden.

3) Arizona ijsthee

amazon.nl

En dan vooral die muntgroene kleur. Lekker was het niet, maar op de een of andere manier was dit hét coole drankje om in de pauze in de supermarkt te halen. En dan natuurlijk een foto ervan op Hyves plaatsen.

4) Paul Frank

roosentijn.nl

De meest random merken werden ineens super populair. Zo moest iedereen ineens dat aapje van Paul Frank op ALLES hebben. Maar ook Von Dutch, Gsus en Ed Hardy moest je gewoon hebben.

5) Deze lipsticks van Rimmel

beautylab.nl

Dit is zo specifiek, maar de Kate Moss-lijn van Rimmel was het een tijdje echt he-le-maal. Grote kans dat dit de allereerste échte lipstick was die je gebruikte.

6) Cds en singles sparen

marktplaats.nl

Cdtjes en singles kopen bij de V&D. Want als er werd gevraagd of je dat ene singletje wel al gekocht had, moest je daar natuurlijk wel bevestigend op kunnen antwoorden. Na een tijdje kwam LimeWire en werd de hele cd en single-verkoop om zeep geholpen, maar toch is er een hele generatie opgegroeid op de middelbare met het verzamelen van singeltjes en cds.

7) Eastpak rugzak

De allercoolste kinderen kwamen in de brugklas al met een Eastpak aanzetten. Grote kans dat jij toen nog met die lompe Kipling rond liep en je ouders daar zo veel voor betaald hadden dat het even duurde voordat je eindelijk een Eastpak mocht uitzoeken.

8) Minnetonka's

zalando.nl

De sliertenschoen, voor de mensen die Uggs echt te ver vonden gaan. Je kon ze onder iedere outfit aan, ongeacht het seizoen. En dat kwam je meteen duur te staan, want die suede laarsen waren natuurlijk helemaal niet bestand tegen schoolfeesten, lange fietstochten in de regen en het op de grond zitten in de pauze. Schoenen na een maand kapot, ouders weer boos. Maar eigenlijk was jij wel blij, want die trend was stiekem alweer voorbij.