Zo voorkom je (alweer) een kapot smartphone-snoertje!

Eindelijk een oplossing voor die eeuwige kapotte kabels

iphone kabel

Balen! Je smartphone-snoertje is weer eens kapot. En natuurlijk op het moment dat je je telefoon op moet laden. Met deze vier handige tips gaat jouw smartphone-snoertje nooit meer kapot en hoef je niet meer als een malle naar de winkel voor een nieuwe.

Tip 1. Prop het snoertje niet in een tas bij andere spullen

Thuis is het geen probleem, maar als je weggaat en je smartphone meeneemt, kun je het snoertje niet zomaar in je tas proppen. Zo kan hij namelijk knel komen te zitten tussen andere spullen en in de knoop raken. Hierdoor kan hij beschadigen en in het ergste geval zelfs breken.

Beter is het om als je op pad je smartphone-snoertje mee te nemen in een speciale etui. Zo ligt hij niet klem tussen andere spullen en heeft hij nog wat bewegingsvrijheid. Rol de kabel zo losjes mogelijk op, zodat hij speling heeft en er geen spanning op staat. Dit kan namelijk voor een draadbreuk zorgen. Maak de opgerolde kabel aan twee kanten vast met een kabelbinder.

Tip 2. Trek het snoertje voorzichtig uit je smartphone

Let er na het opladen op hoe je het snoertje lostrekt. Houd het opzetstuk van het snoer vast met je duim en wijsvinger, zodat hier bij het loshalen niet teveel druk op komt te staan. Dit is namelijk het kwetsbaarste deel van het snoer. Zorg dat het snoer tijdens het opladen vrij ligt en zet of leg er niets op. Het snoertje moet tijdens het opladen ook recht liggen en niet in een rare bocht. Hierdoor kan er namelijk ook teveel druk en spanning op komen te staan.

Tip 3. Gebruik een docking station of koop een iPhone met draadloos opladen

De beste manier om te voorkomen dat je smartphone-snoertje breekt, is om helemaal geen snoertje meer te gebruiken. Met een docking station om je telefoon op te laden, kun je hem dan wel een tijdje niet gebruiken, maar heb je geen last van snoertjes die kunnen breken.

Hetzelfde geldt voor smartphones die draadloos kunnen opladen. Steeds meer Apple iPhones kunnen dit. Het is een investering, maar je voorkomt er wel de zoveelste draadbreuk mee en een rit naar de winkel voor wéér een nieuwe smartphone-snoertje.

Tip 4. Gebruik een kabelbeschermer

Ook een kabelbeschermer kost geld, maar het is wel een goeie manier om te voorkomen dat je smartphone-snoer breekt. Je kan hem makkelijk op het snoertje vastklikken en hij zorgt ervoor dat het snoer niet in een verkeerde hoek of bocht komt te liggen. Als dit wel gebeurt kan het snoertje namelijk knakken. Kies voor een kabelbeschermer die is gemaakt van een flexibel materiaal, zodat de kabel wel nog kan buigen als er druk op komt te staan.

Tech
  • Unsplash, Adam Birkett