10 Redenen waarom je dolblij mag zijn als je kaartjes hebt voor de concerten van Bruce Springsteen

Ticketmaster was niet bepaald on fire deze week, maar als je kaartjes hebt weten te bemachtingen mag je dolblij zijn. We zetten een aantal redenen op een rijtje. Laat de voorpret beginnen!

Bruce Springsteen

De kaartverkoop voor de concerten van Bruce Springsteen and the E Street Band verliep niet bepaald over rozen. Door een technische storing bleven tienduizenden mensen in de wachtrij hangen, waarna Ticketmaster uiteindelijk besloot de boel eerst maar stil te leggen. Op het hoogtepunt probeerden meer dan 100.000 mensen een kaartje te bemachtingen voor de shows. 2 juni ging de verkoop verder en als het je nu ein-de-lijk gelukt is om een kaartje te bemachtigen, mag je dolblij zijn. En wel hierom.

1) We beginnen met een open deur: je krijgt waar voor je geld


Waar sommige artiesten met moeite anderhalf uur volmaken tijdens een optreden, is Bruce niet van het podium te slaan. Zijn langste show (tot nu toe) speelde hij in Helsinki in 2012: Bruce en de E Street Band stonden maar liefst vier uur en zes minuten op het podium. Tijdens zijn laatste tournee in 2016 was een gemiddelde van 3,5 uur de standaard. Ga dus maar alvast trainen, want Bruce is tegen die tijd 73 (geboren in 1949, laat dat even op je inwerken) en het kan natuurlijk niet zo zijn dat hij het langer volhoudt dat jij.

2) Je hoort alle hits en die zijn tijdloos

Nou ja, niet alle hits komen voorbij, want dan zou hij nog zo'n 3 uur eraan moeten plakken, maar alle grote hits zoals Dancing In The Dark, Born To Run, The River en Glory Days worden eigenlijk nooit overgeslagen.

3) Maar ook de meest obscure nummers

Je zou denken dat het na zo'n 50 jaar live shows niet meer kan, maar niets is minder waar: ook tijdens zijn laatste tours speelde Bruce nog nummers voor de allereerste keer. En dat is natuurlijk bijzonder voor de fans, maar ook als je (nog) niet alle nummers kent is het speciaal om te zien hoe zoiets werkt bij Bruce en z'n maten.

4) Het gaat niet alléén over Bruce


Bruce Springsteen live is fantastisch, Bruce Springsteen live met de E Street Band is nog weer op een heel ander niveau. Je ziet een groep vrienden, maar dan van het soort van voor het leven, en gedurende de avond word jij er ook voor heel even onderdeel van.

5) Je hoeft geen grote show te verwachten


Huh? Is dit niet iets slechts? Nee. Bij een Bruce en E Street optreden draait het echt om de muziek en de energie. Geen enorme lichtshow, catwalk, vuurwerk, confetti, opblaasfiguren, dansers (stel je voor). Gewoon een band die uren achter elkaar op topniveau muziek speelt. Echt waar voor je geld dus.

6) Het kan zomaar eens de laatste keer zijn


We willen er niet aan denken en we gaan het er nog niet over hebben: maar het kán zomaar eens de laatste keer zijn dat we Bruce en de E Street Band in de huidige line-up samen op het podium zien staan. Daar moet wel alvast de kanttekening bij geplaatst worden dat we dit al eerder hebben gedacht en dat Bruce aan z'n tours geregeld een jaartje vastplakt (2008-2009, 2012-2013) en dat het net zo goed kan zijn dat hij in 2024 gewoon weer in Europa te bewonderen is. En voor het gemak gaan we daar ook maar even van uit. Maar mocht je twijfelen of je voor nóg een concert een kaartje wilt kopen of een vriend, familielid, kind, buur of kennis ook de Bruce-ervaring wilt geven: houd de mogelijkheid dat dit misschien echt de laatste keer is dan vooral in je achterhoofd.

7) Met een Bruce ticket heb je als het ware goud in handen

Letterlijk. Want de vraag was zo groot dat heel veel mensen alsnog teleurgesteld werden tijdens de verkoop. Zelfs met ruim 150.000 beschikbare tickets. En natuurlijk zijn er altijd mensen die daar op bijvoorbeeld Marktplaats flink aan willen verdienen. Zoals Bruce-fan Jose terecht opmerkte: 'Zo'n ticket is meer waard dan een paar kilo goud, alle redenen om daar blij mee te zijn.' En zo is het.

8) Positiviteitsboost

Een show van Bruce kan een hele hoop met je doen, maar je zult merken dat je het grootste deel van de tijd met een enorme glimlach op je gezicht staat te genieten. En die glimlach blijft voor de rest van het jaar. Fan Kees verwoordt het eigenlijk precies goed: 'Bruce live zien geeft een enorme positiviteitsboost. Alsof je voor een jaar positiviteit en hoop geïnjecteerd krijgt.'

9) Hierna ben je fan voor het leven


Het is een bekend gezegde onder Bruce-fans, waarmee je wordt doodgegooid als je ernaar vraagt: 'Je hebt fans van Bruce en mensen die hem nog nooit gezien hebben', maar het is gewoon hartstikke waar. Dus als je nu voor het eerst naar zijn concert gaat en je bent sceptisch, neem dan na je show even contact met ons op. We kijken uit naar je lyrische verslag.

10) Maar nu eerst: voorpret

Kaartjes kopen voor een show die pas over een jaar (letterlijk) plaatsvindt heeft nadelen, maar ook zeker voordelen. Je kan ultiem gaan aftellen en alles uit de voorpret halen. Organiseer een Bruce-avond met de mensen met wie je gaat, bekijk alle filmpjes op YouTube en dan nog een keer en maak een aftelkalender, compleet met kruisjes zoals je dat vroeger deed. Je zult zien dat het jaar voorbij vliegt. Wie zien we daar?