10 Nederlanders vertellen waar zij dit jaar hun vakantiegeld aan uitgeven

Waar geven we ons vakantiegeld aan uit?

kim kardashian

Yehes! Velen van ons hebben hun vakantiegeld binnen. Maar bij hoeveel Nederlanders gaat dit daadwerkelijk naar een vakantie? Op Reddit delen mensen waaraan zij dit jaar hun vakantiegeld uitgeven.

1) Rekeningen

Aiii, de meest 'upvoted' reactie is toch echt de realiteit voor velen: openstaande rekeningen. Het verhaal van Reddit-gebruiker kopiernudelfresser (nice) spant overigens wel echt de kroon: 'Kreeg ooit eens een (geautomatiseerde) brief van de verhuurder dat ik binnenkort mijn vakantiegeld zou krijgen en ik eraan moest denken dat voor mijn huurachterstand te gebruiken (waarover toen al een betalingsregeling getroffen was).' In het kader van: bemoei je met je eigen zaken...

2) Een fles zonnebloemolie

Ja hoor, zonnebloemolie is het wc-papier van 2022. Wie had dat gedacht.

3) Vakantie!

Het kan dus toch. Soms gaat vakantiegeld gewoon naar de vakantie, waar het oorspronkelijk voor bedoeld was. Mensen op Reddit gaan interrailen, naar festivals (ook gewoon vakantie, al moet je er daarna wel nog een boeken om bij te komen) of met een camper op pad.

4) Een koopwoning

Op magische wijze (loting) in aanmerking gekomen voor een koopwoning. Bank beoordeelt mijn hypotheekaanvraag as we speak en ik verwacht een antwoord in de komende dagen. Dus fingers crossed en als het allemaal goed komt dan ga ik het gebruiken om deels de kosten koper te betalen en inrichten wanneer het zover is. - PussyDestroyerSixty9 (ja)

5) Douchen of een paar liter benzine

Eissbein twijfelt: 'Keertje douchen of een paar liter benzine tanken.'

6) Aflossen studieschuld

De realiteit voor veel ex-studenten.

7) Spaarrekening

Misschien wel het verstandigste antwoord: vakantiegeld op je spaarrekening zetten.

8) Nieuwe schoenen

Kleding, schoenen en andere spullen: ook voor dit soort dingen wordt vakantiegeld veel gebruikt. Treat yoself enzo.

9) Lego

Splitten tussen vakantie, aandelen en Lego.

10) Motorrijbewijs

'Motorrijbewijs en alles wat erbij komt. Motor kopen, rijbewijs halen, motorkleding kopen en alle onderhoud die bij de motor komt kijken: daar red ik het niet mee van één keer vakantiegeld.' -securehealthlove