7 Redenen waarom het leuk is om bij de Duitse grens te wonen

Mag ook wel een keer gezegd worden.

Duitsland

1) Goedkoper tanken

Goedkoper tanken was altijd al een groot voordeel voor mensen die bij de Duitse grens wonen, maar sinds de accijnsverlaging in Duitsland van 30 cent per liter op 1 juni kan het helemaal uit om eventjes de grens over te steken. En dat doen we dan ook massaal. Nederlanders stonden de afgelopen dagen zonder problemen een uur in de rij om goedkoop de tank vol te gooien. Lieten we gelijk onze ware (zuinige) aard zien

2) Drank is er goedkoper

Duitsland staat bekend op z'n lagere drankprijzen. In Duitsland kan een fles gedestilleerd wel 8 euro per liter goedkoper zijn dan bij ons. Dan is het ineens wel leuk om een feestje te geven.

3) Goedkopere boodschappen

Hetzelfde geldt trouwens voor de boodschappen. Ook daarvoor betaal je in Duitsland soms aanzienlijk minder dan in Nederland. En het is ook nog een leuk uitstapje, wat ons brengt bij punt vier.

4) Leukere boodschappen

Wanneer je op vakantie naar het buitenland gaat is een bezoekje aan de supermarkt altijd een uitje op zich, maar als je aan de Duitse grens woont kan je dit dus doen wanneer je maar wilt. Kiloverpakkingen Nutella, McDonalds mayonaise, gigantische schnitzels: mensen die aan de grens wonen hoeven er maar een kwartiertje voor te rijden.

5) Legaal testen hoe hard je nieuwe auto kan

Lekker zonder snelheidslimiet over de snelweg touren met je nieuwe auto. Kan je gelijk testen hoe hard hij eigenlijk kan zonder dat je daarna gezellige post krijgt van het justitieel incassobureau.

6) Over diezelfde snelweg naar het Zuiden of juist Noorden rijden

Waarom over de Nederlandse snelweg kan als je ook met 130 (of 160) over de Duitse snelweg naar je bestemming kan rijden. Mensen die aan de Duitse grens wonen hebben deze luxe en daar wordt dan ook gretig gebruik van gemaakt.

7) Meer concerten dichtbij

Mensen in de randstad zijn (terecht) blij dat alle grote evenementen altijd daar worden georganiseerd, maar wat ze zich niet beseffen is dat mensen die aan de andere kant van het land wonen eigenlijk nog veel meer concerten en andere evenementen op rijafstand hebben. Ook concerten in het westen van Duitsland zijn namelijk prima bereikbaar met de auto. Meer keuze is meer beter.

De Leven
  • Unsplash