De beste huishoudartikelen om deze zomer goed door te komen

Zweten 2.0

huishoudartikelen

De zomer staat weer voor de deur. Wil jij deze zomer meer tijd in de tuin besteden en minder binnen zitten? Lees dan verder. Met deze huishoudartikelen heb jij jouw huishouden op orde en spendeer je meer tijd in de zon!

Houd het zand buiten

Niks is lekkerder dan met je blote voeten in de tuin zitten, maar je wil niet dat je vloer onder het zand ligt. Koop dan de Samsung Jet. Met deze draadloze stofzuiger zuig je het zand zo op. Doordat deze stofzuiger draadloos is pak je hem zo uit de kast en berg je hem zo weer op. Zo heb je alle bewegingsvrijheid die je wilt zonder geklungel met kabels, het uit de knoop halen van het snoer of problemen dat je snoer te kort is. Ook is deze stofzuiger een stuk lichter dan een traditionele stofzuiger, zo wordt het stofzuigen van verschillende verdiepingen een eitje. Daarnaast beschikt deze stofzuiger over verschillende kopstukken. Hierdoor kan je ook gemakkelijk je auto stofzuigen. Ideaal na een dagje strand. Zo word je huishouden op de warme dagen een stuk makkelijker.

via GIPHY

Houd je hoofd koel

Wordt het je buiten net iets te warm? Of wil je toch even voor de tv gaan zitten? Zorg dan dat je deze zomer lekker koel zit met een airconditioner. Je hebt de keuze uit een mobiele airco of een model dat je in huis moet installeren. Met een mobiele airco verlaag je de temperatuur en geniet je van een verkoelend briesje. Het voordeel van een mobiele airco is dat je deze op meerdere plekken kan gebruiken, in tegenstelling tot een vaste airconditioning. Kijk televisie, doe het huishouden en/of slaap met een verkoelend briesje. Zo houd je je hoofd koel waar in huis je ook bent.

Het nadeel van airco’s is dat ze dure aanschaf prijs hebben. Wil jij wel een verkoelend briesje, maar wil je niet te veel geld uitgeven dan is een ventilator ook een goede optie. In tegenstelling tot een airco, die de temperatuur verlaagd, verlaagd een ventilator alleen de gevoelstemperatuur. Voor sommige mensen zal het verkoelende briesje van een ventilator al genoeg zijn, hoewel andere de verkoeling van een airco fijner vinden.

Lekker BBQ’en

In de zomer is barbecueën natuurlijk een must. Wil jij voorkomen dat je kleding naar rook gaat ruiken en je handen onder de houtskool zitten? Overweeg dan een elektrische barbecue! Zo hoef je ook niet continue kolen of een gasfles te kopen, maar plug je je barbecue zo in het stopcontact. Daarnaast bereid je met een elektrische barbecue gecontroleerd je maaltijd. Met een elektrische barbecue stel je gemakkelijk de temperatuur in. Doordat de barbecue elektrisch is, is deze ook sneller warm. Zo kan jij na 5 minuten al beginnen met je barbecue. Ben je bang dat je met een elektrische barbecue de rooksmaak gaat verliezen? Ook dat kan je oplossen met een elektrische barbecue. Je voegt simpel weg een zakje rookhout toe. Maak de houtjes vochtig en wikkel dit in aluminium folie, hoe meer lucht je bij de houtjes laat hoe meer rook er geproduceerd wordt. Zo geniet jij van alle gemakken die elektrisch barbecueën te bieden heeft, maar met de rooksmaak van een traditionele barbecue.

Houd je drinken koel

Wanneer het lekker weer is, is het belangrijk dat je genoeg drinkt. Koel daarom genoeg drinken voor de warme dagen. Wil je deze zomer extra genieten? Neem dan een koelkast die ijsblokjes en/of koud water geeft! Ook zorg je met een koelkast dat je BBQ vlees goed kan bewaren tot de BBQ is aangestoken. Zo hou jij je drinken en je vlees gekoeld.

Heb je een ingebouwde koelkast in je keuken? Dan kan je ook een losse ijsblokjes machine en/of waterdispenser kopen.

Drink je veel bruiswater? Dan is de aanschaf van een soda maker een goed idee. Niemand heeft zin om met het warme weer met flessen spa rood te zeulen. Met soda maker maak je van je kraanwater eenvoudig heerlijk bruiswater.

Liever iets anders drinken dan water? Schaf dan een blender aan, met een blender maak je zelf overheerlijke smoothies en ijskoffies. Zo verkoel je jezelf en trakteer je jezelf thuis op iets lekkers.

via GIPHY

Geniet van een ijsje

Met de warme zomerdagen is ijs je grote vriend, van ijsblokjes tot waterijsjes. Zo verkoel jij jezelf op deze dagen. Zorg daarom dat je genoeg ruimte, met eventueel een extra vriezer, hebt om ijsjes en ijsklontjes in te vriezen.

Of geniet van vers zelf gemaakt ijs. Niks is leuker en lekkerder dan zelf gemaakt ijs. Met een ijsmachine bereid je in 30 minuten zelf schep- of softijs. Je vriest het koelelement 24 uur van tevoren in. Daarna voeg je ingrediënten toe en na 30 minuten de ijsmachine haar werk te laten doen geniet je in een mum van tijd van je heerlijk zelf gemaakte ijs.


Wil jij klaar zijn voor de zomer? Zorg dan dat je bovenstaande huishoudartikelen in huis hebt. We zetten de tips hieronder nog even kort op een rijtje:

- Een stofzuiger om buiten niet naar binnen te brengen;

- Een elektrische BBQ, zo voorkom jij dat je steeds naar de winkel moet gaan voor kolen of een gasfles;

- Houd jezelf binnen koel met een airconditioning;

- Wat ook belangrijk is om koel te houden is je eten en drinken. Zorg daarom dat je een ruime koelkast tot je beschikking hebt. Heb je die nog niet? Zoek dan hier een goedkope koelkast. Naast een koelkast is een vriezer ook heel handig. Zo heb je genoeg ruimte voor ijsjes en ijsblokjes.

- Blijf met het warme weer ook genoeg drinken. Schaf een waterdispenser en/of ijsblokjesmachine aan.

- Klaar met het eindeloos zeulen met flessen bruiswater? Schaf dan een soda maker aan en maak van je kraanwater bruiswater.

- Met een blender trakteer jij jezelf met het warme weer op een lekkere smoothie of ijskoffie.

- Een ijsmachine om zelf heerlijk schep- of softijs te maken.

Met deze huishoudartikelen ga jij een geweldige zomer tegemoet.

De Leven
  • iStock