5 activiteiten op de basisschool die het jaar net iets leuker maakten

De basisschool was een hoop leren. Toch was ook ruimte voor lol en leuke dingen. Daarom hebben wij een paar leuke momenten uit het scholjaar op een rijtje gezet.

Kinderen

1. Waterpret

Aan het begin of het einde van het schooljaar kon de temperatuur oplopen tot meer dan 25 graden Celsius. Met 30 kinderen en een juf of meester in het lokaal brak het zweet natuurlijk uit. Gelukkig had je dan vaak een middag met waterpret: waterpistolen, emmers met water, sponsen. Een heerlijke manier om af te koelen. Ook mocht je je kleding lekker nat maken. Je was toch na vijf minuten alweer opgedroogd.

2. Kerststukjes maken

Dit was ook leuk. In plaats van leren, stak je lekker allemaal takken in een kerststukje. Je begon natuurlijk ook met een bakje steekschuim, of Oasis zoals je het ook wil noemen. Vroeger nog met echte kaarsen. Tegenwoordig echter met nepkaarsen, dat is ook wat veiliger.

3. Sinterklaas

Op 5 december ging je toch wel met wat gezonde spanning naar school. Sinterklaas kwam langs, vaak in een bijzonder voertuig. En wat leek hij toch op de directeur van de school. Naja, zal wel toeval zijn.

4. Rommelpiet

In de weken voorafgaand aan pakjesavond kwam minimaal één keer de rommelpiet langs op school. Hij haalde je hele klaslokaal overhoop. Kon je weer naar je spullen gaan zoeken in die rotzooi. Naja, hoefde je in ieder geval even niet te leren.

5. Kerstontbijt

Dit was geweldig. Thuis kon je wat langer blijven liggen, want je hoefde niet te ontbijten. Dat ontbijt kwam op school. Worstenbroodjes, soesjes, cake. Alle lekkernijen kwamen voorbij. Je mocht je een keertje helemaal laten gaan. Fantastisch!

Nostalgie
  • Adobe Stock