5 Items die niet mogen ontbreken op het perfecte tuinfeest

Het perfecte tuinfeest bestaat niet...

tuinfeest

Ja, wij zijn ook blij dat we dit jaar weer volop naar feestjes, concerten en festivals kunnen, maar zijn wij de enige die even waren vergeten hoeveel geld die grapjes allemaal kosten? 68 euro voor een bodempje dood bier in een plastic beker, om van het eten nog maar niet te spreken. En dan ook nog een uur in een bloedhete tent wachten totdat je onder een lauwwarme douche kan stappen.

Is een feestje in je eigen tuin dan niet net zo chill? Wij denken van wel: een wc binnen handbereik, een zwembad om in af te koelen, vers eten voor een habbekrats en altijd ijskoud bier. Om je een handje te helpen zetten we een aantal items op een rijtje die echt niet mogen ontbreken tijdens die perfecte tuinfeesten die jij deze zomer gaat geven.

1) Een barbecue

Ja, een geslaagd feest staat of valt natuurlijk met lekker eten (en drinken, maar daar komen we zo op). Dus een goede barbecue kan niet ontbreken. En zo veel hoeft het je niet te kosten. Voor een paar honderd euro heb je een prima barbecue waar je jaren mee vooruit kunt. Heb je ook wat aan op het moment dat je lekker alleen thuis bent. Ook fijn.

2) Buitenverlichting

En dan niet van die schijnwerpers die aan gaan bij iedere verdachte beweging. Nee, een gezellig snoer met priklicht geeft ieder basic tuinfeest ineens een echt festival-gevoel.


3) Een draagbare muziekbox 

Een feestje is natuurlijk niet compleet zonder muziek. Draai een gezellige Spotify-playlist in elkaar, zet een box in de tuin waaraan je je telefoon kan koppelen en je voorziet je gasten de hele avond van de beste muziek. Niet vergeten die box op te laden natuurlijk, dat kan een behoorlijke domper op het feest opleveren. Als je in een dappere bui bent, kun je je gasten ook uitnodigen om bij te dragen aan de afspeellijst, maar wij zijn dan niet verantwoordelijk voor eventueel bloedende oren.

4) Een zwembad

Ja, we hebben het al even benoemd, maar een opzetzwembad is op die zwoele zomeravonden natuurlijk een must. Heerlijk afkoelen als je van al dat eten en drinken een beetje oververhit begint te raken. Daar kan je op Lowlands alleen maar van dromen.


5) Cocktailbenodigdheden 

Een cocktailset met een shaker, jigger en roerlepel, siropen om door je cocktails te gooien, ijsblokjes en eventueel drank dispensers: je tuinfeest wordt in één klap onvergetelijk als je cocktails serveert die geen dertien euro per drankje kosten. Om het budget enigszins te beperken kan je natuurlijk altijd je gasten vragen om ook een fles drank mee te nemen. En anders gewoon zorgen dat er genoeg bier koud staat, dat is altijd goed.

De Leven
  • Unsplash