Zo organiseer je het perfecte themafeest

Hoe organiseer je eigenlijk een themafeest? Nou zo!

themafeest

Ga jij binnenkort een feest organiseren en wil je dat er nog lang over nagepraat zal worden? Geen standaard feestje dus? Denk dan eens aan een themafeest. Er zijn veel leuke thema’s om een feest omheen te organiseren. Alles is mogelijk. Wil je graag wat tips? Lees dan snel verder.

Wat houdt dat in, een themafeest?

Een themafeest is, zoals de naam al zegt een feest rondom een bepaald thema. Dat kan te maken hebben met de kleding die de gasten moeten dragen, maar ook met een eten of andere zaken. Je feest kan te maken hebben met een bepaald land, een bepaalde beweging of een bepaalde periode in de tijd. Voorbeelden van themafeesten die de meeste mensen wel kennen zijn bijvoorbeeld de jaren 80, een foute party of flower power.

Ideeën voor thema’s

We noemden er al een paar, maar er zijn natuurlijk heel veel thema’s om uit te kiezen. We geven je hieronder nog wat inspiratie:

1001 nacht

Denk hierbij aan de film Aladdin. Een leuk thema uit het Midden-Oosten. Laat je gasten een wens doen bij Aladdin's lamp en versier je tuin met kleurrijke Oosterse lichtjes. Leuke extra’s om dit feest compleet te maken zijn een magisch tapijt, een buikdanseres en natuurlijk bijpassende muziek.

Hawaii

Zin om de zomer te vieren? Wat dacht je van een Hawaii feest. Met een cocktailbar, opblaaspalmbomen en gekleurde Hawaii slingers kom je helemaal in de sfeer. Ook een zandbak met zand en een paar strandstoelen is een goed idee. De dresscode is natuurlijk zomerjurkjes en hawaii-blouses. Wat betreft hapjes kun je prima aan de slag met kokosnoten, ananassen en watermeloen.

Casino

Houd je van spelletjes? Krijg het gevoel dat je in Las Vegas bent. Geef je gasten wat fiches en richt een roulette tafel in. De dresscode is netjes, dus vraag je gasten om hun smokings en cocktailjurkjes uit de kast te halen. Hang als aankleding speelkaarten op en ontvang je gasten bij binnenkomst met champagne.

Hollands feestje

Een populair thema is het Hollandse thema. Zet de tulpen op tafel en pak je klompen. Ook je oranje kleding van het WK kun je weer gebruiken. Je kunt alles erbij halen. Van molens tot oud-Hollandse klederdracht. Wat betreft muziek mogelijk André Hazes en de Toppers natuurlijk niet ontbreken. Niet alles hoeft natuurlijk Nederlandstalig. Er is veel muziek van Nederlandse bodem die niet in het Nederlands wordt gezongen.

Halloween

Ben jij in de herfst jarig? Dan is dat hét moment om een Halloweenfeestje te geven. Leef je lekker uit met heksen, afgehakte hoofden en levensecht spinnen. Ook uitgesneden pompoenen met lichtjes mogen natuurlijk niet ontbreken. Laat je gasten verkleed komen in hun beste halloween-kostuum. Dat wordt geheid griezelen!

De middeleeuwen

De middeleeuwen is een leuk thema voor een feest. Wie wil er nu niet voor een dag een ridder of een jonkvrouwe zijn? Houd een King en Queen verkiezing voor wie het beste gekleed gaat. Zorg er wel voor dat je een troon hebt zodat je de koning en koningin kunt kronen.

Flower power

Peacetekens, ronde zonnebrillen, lange jurken, wijde broeken en een bloemenkrans in je haar, daar denk je aan als je aan de flower power tijd denkt. Een leuk thema om te gebruiken voor je feest. Vraag je gasten om in flower power kleding komen en zorg voor muziek uit de jaren 70. Hits zoals California Dreamin mogen natuurlijk niet ontbreken.

Kleding laten bedrukken

Om je themafeest helemaal compleet te maken kun je kleding bedrukken. Laat bijvoorbeeld een t-shirt of een hoodie bedrukken met een gekke foto of tekst die past bij je themafeest en geef iedereen bij aankomst het kledingstuk. Zo is je feest helemaal compleet. Het bedrukken van kleding kun je makkelijk online doen. Maak een ontwerp, upload het en een paar dagen later heb je de kleding in huis.

Een themafeest verder voorbereiden

Als je hebt bepaald wat het thema van je feest wordt kun je beginnen met de uitnodigingen van je feest. Je kunt uitnodigingen maken in het thema dat je hebt uitgekozen en deze per post versturen, maar je kunt natuurlijk ook een appje sturen met een leuke afbeelding met alle gegevens, dat gaat wel zo snel.

De Leven
  • Unsplash