7 eh... bijzondere snacknamen om te onthouden

Van broodje open been tot bal met de pet op.

frituur

Aan patat oorlog zijn we allang gewend en er is niets speciaals aan patat speciaal (behalve de smaaksensatie natuurlijk), maar er zijn een aantal bizarre snacknamen die een stuk minder bekend zijn. Heb je bijvoorbeeld weleens een patatje kernoorlog of een broodje open been geprobeerd? We zetten een aantal van deze gekke namen voor je op een rijtje. Kan je inspo opdoen voor je volgende bezoek aan de snackbar.

1) Patatje kernoorlog

Op andere plekken in het land staat dit patatje ook wel bekend onder de iets kalmere naam 'patat revolutie' of 'patat ziekenhuis'. Het is een patatje met mayo, curry, saté EN ui. Gewoon alles bij elkaar.

2) Patat troep

Of rotzooi. Is eigenlijk gewoon een patatje met allerlei sauzen erop.


3) Broodje open been

Misschien wel de minst smakelijke naam op dit lijstje. Hoewel... er komt er nog eentje aan die wel ietsje erger is. Een broodje open been is eigenlijk gewoon een bijnaam voor een broodje frikandel: dat is dan weer een stuk beter binnen te houden.

4) Broodje schoenzool

We blijven nog even bij de broodjes, want dit is ook een populaire: het broodje schoenzool. Oftewel een Mexicano op een broodje zonder pindasaus.

5) Bal met de pet op

De voetbalkantineklassieker kan natuurlijk niet door het leven gaan zonder bijnaam. Een broodje bal met mayo heet daarom ook wel een bal met de pet op.


6) Rupsband met modder

Of nog erger: een trekkerband met stront. Maar sla niet dirct over, want dit is stiekem gewoon een heel onaantrekkelijke bijnaam voor een heerlijke Mexicano met saté- of pindasaus.

7) Broodje geramde rat

Dit is dus een broodje tartaar. En op de één of andere manier maken de namen bij punt 6 en 7 de snacks toch echt wel wat minder aantrekkelijk omdat je dingen voor je gaat zien... Onze excuses daarvoor. Wel zin in in frituur nu.

De Leven
  • iStock