Originele vakantie? Dit zijn de 3 minst bezochte landen ter wereld

Verborgen pareltjes. Letterlijk.

eilanden

Wat vakanties betreft zijn de meeste van ons niet zó avontuurlijk. En zelfs als je wel plekken bezoekt die familie en vrienden nog niet zo goed kennen, betekent dat niet gelijk dat je echt origineel bent. Maar het kán nog wel. Als je naar één van de minst bezochte plekken ter wereld gaat. We zetten ze op een rijtje, hoef je er alleen nog maar eentje te kiezen.

1) Montserrat

Niet de bergen in Spanje, nee. Het gaat hier om een eiland in de Caribische zee, waar jaarlijks slechts 10.000 bezoekers komen. Het eiland kreeg enige bekendheid toen Beatles-producer George Martin er een opnamestudio opende, maar na een vulkaanuitbarsting in 1995 kwam het toerisme abrupt tot een einde. Maar liefst twee derde van het eiland werd hierbij verwoest. Inmiddels trekt het toerisme weer wat aan en gaan mensen naar de plek om exotische vogels te spotten, te hiken of de voormalige hoofdstad Plymouth te bezoeken. Deze laatste plek heeft inmiddels de bijnaam Pompeii van de Caraïben gekregen. Benieuwd hoe het eruit ziet? Check hier een filmpje op YouTube.

2) Marshalleilanden

De naam is best bekend, maar weet je ook waar het ligt? De republiek bevindt zich ergens tussen Hawaii en Papoea-Nieuw-Guinea. Er komen jaarlijks slechts 7.000 toeristen op het eiland, maar dat komt niet omdat niemand erheen wil. Het is ontzettend slecht te bereiken. Waag je je er toch aan, dan wordt dat zeker beloond, check hier maar. Je kunt dan gaan genieten van de atollen waar de Marshalleilanden zo om bekend staan en hier heerlijk duiken en het onderwaterleven verkennen.


3) Tuvalu

Tuvalu wordt het allerminst bezocht. De natie, die op de wereldkaart niet meer is dan een stipje, trekt per jaar zo'n 3.000 bezoekers. Het ligt in de Stille Zuidzee en het dichtstbijzijnde bekende eiland is Fiji. Er wonen, verspreid over de negen eilanden van Tuvalu, 12.000 mensen en je bent er vooral op je plek als je dol bent op stranden. Je kan er goed snorkelen, duiken en relaxen op de witte zandstranden.

De Leven
  • Unsplash