9 Herkenbare momenten als je op vakantie gaat naar het Gardameer

Nooit. meer. naar. huis.

gardameer

1) Mensen die naar het Gardameer op vakantie gaan komen daar sowieso nooit voor het eerst

We weten niet precies hoe dit in de praktijk werkt, maar iedere Nederlander die naar het Gardameer gaat kent de hele omgeving op z'n duimpje. Het is een soort tweede woonplaats geworden en boodschappen worden gedaan bij hele specifieke winkels, er is altijd een restaurant waar traditiegetrouw ieder jaar gegeten wordt en er kan zonder navigatie rondgereden worden.

2) Er wordt hoe dan ook bezoek gebracht aan een taffeshete, veel te drukke markt


Het maakt niet uit dat het 's ochtends om half 7 al 38 graden is. Je moet en zou naar de markt. Pizzaborden kopen of saladeschalen van keramiek met tomaten erop. Of een nep-voetbalshirt. Een vlechtje voor in je haar. Een armbandje. En eigenlijk denk je de hele tijd dat je daar rondloopt alleen maar: wat doe ik hier in godsnaam?

3) Je hebt altijd buren die uit de omgeving komen

Rijd je helemaal naar Italië om er even lekker uit te zijn, kom je er na een half uur op de camping achter dat je buren óók uit Barger-compascuum komen. Wat is de wereld toch klein hè? En wat een toeval! Leuke mensen.

4) Foto's maken van de zonsondergang bij het meer

Nergens gaat de zon zo mooi onder als aan het Gardameer, dus daar moeten iedere avond foto's van gemaakt worden. Terecht natuurlijk hoor, lekker blijven doen.

5) Luxe camping met zwembad, maar toch aan het meer liggen

Je gaat naar de meest luxe camping met zwemparadijs aan het hele meer, maar gaat toch elke dag op de stenen aan het meer liggen. Lekker windje erbij, niet zo veel drukte: dit is toch genieten?

6) Punt 5 kan ook andersom: je gaat naar het Gardameer maar ligt de hele vakantie aan het zwembad


Op de één of andere manier worden deze dingen nooit gemixt. Er zijn mensen die aan het meer liggen en mensen die aan het zwembad liggen. En als de keuze eenmaal is gemaakt, blijft deze de hele vakantie in stand.

7) Storm uit het niets

Iedereen die weleens naar het Gardameer is geweest kent het gezegde: ✨het kan daar behoorlijk spoken✨ In de praktijk betekent dit dat er altijd uit het niets een gitzwarte lucht komt opzetten als je even heerlijk in een dorpje aan het flaneren bent. Of dat je met het hele gezin aan de tent moet hangen om hem aan de grond te houden. Of dat er hagelstenen van formaat pingpongbal uit de lucht komen en je vader in paniek jouw slaapzak over het dak gooit.

8) Gardaland


Hier hoeven we verder helemaal geen woorden aan vuil te maken.

9) Na de vakantie gelijk de camping weer boeken

Het is immers nergens zo leuk als aan het Gardameer. Daar is geen twijfel over mogelijk, dus waarom het risico lopen dat andere Nederlanders wél gelijk boeken en jouw plek innemen. Want je wilt eigenlijk ook het liefst weer op exact dezelfde plek staan.

Nostalgie
  • Unsplash