9 Herkenbare momenten voor mensen die echt niet van hitte houden

'Pfff, wat is het warm hè?'

herkenbare momenten

1) Jouw enige plan is binnen zitten

Terwijl iedereen om je heen plannen maakt om zo veel mogelijk IN de zon te gaan doen, wil jij alleen maar binnen zitten met de gordijnen dicht tot het voorbij is.

2) Je MOET een plekje in de schaduw, ook als de rest dat niet wil 

Dan zit je maar alleen. No way dat jij in de zon gaat zitten als het warmer is dan, nou ja 20 graden. Leuk hoor een terrasje, maar niet zonder schaduw. En als de zon verplaatst terwijl je ergens zit, verplaats jij ook.

3) Je kan van alles een waaier maken 

Een tijdschrift, een kassabonnetje, een deksel, je hand: voor jou veranderen al deze dingen in een waaier. En nee, je hoeft niet te vertellen dat ik het hier alleen maar warmer van krijg. Ik zal niet luisteren.

4) Er is niets ontspannen aan ontspannen op het strand

Je bent op zulke dagen vooral bezig met het zoeken van schaduw, het smeren van zonnebrandcrème, jezelf onderdompelen in het water om af te koelen en dan weer opnieuw.

5) Het enige kleurtje dat jij krijgt is knalrood 

Met een beetje geluk semi-rood. En daarna ga je vervellen en begint het weer opnieuw. En grote kans dat jouw ouders en/of vrienden en/of broertjes en zusjes wel allemaal een perfecte tan krijgen in de zomer.

6) Op warme dagen plan jij jouw activiteiten gebaseerd op beweging

En dan bedoelen we: zo weinig mogelijk beweging is een vereiste. Lekker naar een stad op een hete dag? Jou niet gezien. Binnen drie stappen gutst het zweet van je lijf, terwijl je gezelschap erbij loopt alsof ze straks nog een marathon kunnen rennen. Zo oneerlijk.

7) Slaap? Don’t know her

Slapen in die hitte? Niet voor jou! Jij ligt de hele nacht te woelen, op zoek naar een koel plekje op je matras.

8) Jij bent altijd de aanvoerder van een discussie over de airco in de auto

Jou kan het echt niet koud genoeg. Van die mensen die zeggen dat het verschil tussen binnen en buiten niet te groot mag zijn, moeten jou echt niet bellen. Standje vrieskist is de enige stand in de zomer.

9) Je bent de hele tijd aan het klagen

Je bedoelt het niet zo, maar je bent gewoon echt heel oncomfortabel. Je brengt de zomermaanden zuchtend, klagend en puffend door, maar je hebt het zelf niet eens echt in de gaten. Het maakt het gewoon voor een paar seconden iets beter.

De Leven
  • Top Gun