9 Manieren om je hond door de hitte te helpen

Leuk hoor die zomer, maar voor je harige vrienden een minder groot succes. Bij gebrek aan hondenweer: zo help je ze door de hitte.

honden zomer

Er is hitte op komst, komende week kan het 30 graden worden. Voor ons misschien lekker zomers, maar onze honden denken daar echt anders over. We zetten een aantal tips op een rijtje om je hond door de hitte te helpen.

1) Een kinderbadje opzetten


Kan jij er lekker met je voetjes in terwijl je hond zijn hele lijf heerlijk kan verkoelen. Je kan er ook twee naast elkaar zetten natuurlijk.

2) ...Of een hondenbadje

Credit: Big Ralph

Helaas (nog) niet in Nederland verkrijgbaar, voor zover wij weten maar: dit speciale hondenbadje is gemaakt voor je trouwe viervoeter en al zijn vrienden. Doet een beetje denken aan het peuterbadje in het lokale zwembad maar dan min gillende kinderen en met schattige, afgekoelde hondjes.

3) Geen bad beschikbaar? Geef je hond een emmer


Met een emmer is de gemiddelde hond al hartstikke blij. Maar goed, over het algemeen is je hond overal blij mee dus je kan het eigenlijk niet echt verkeerd doen. Ze zijn de moeilijkste niet.

4) Eigenlijk is al het water wel geschikt


Sloot in de buurt die bij voorkeur vol kroos zit en lekker stinkt? Reken maar dat je hond hier ook blij mee is. Wel even checken of het water wel veilig is natuurlijk (oppassen voor blauwalg en andere bacteriën), voor je hem loslaat in een willekeurig stroompje in de buurt. En bij thuiskomst lekker onder een koele douche om te wassen én af te koelen. Jij koelt hier overigens niet van af, maar goed je moet wat over hebben voor je favoriete dier op aarde.

5) We blijven nog even bij water: zo'n fonteintje die je hond zelf kan activeren is ook top

Beeld: Lidl

Dit vergt wel een hond met enige herseninhoud en een hele hoop geduld van jouw kant maar als-ie het eenmaal doorheeft kan je hond zichzelf gewoon uren vermaken met water op een warme dag. Zet het ding wel in de schaduw, anders werkt het natuurlijk averechts.

6) Een koelmat

Beeld: Lidl

Chillen op een koel bedje is eigenlijk alles wat je wilt op zo'n dag toch? Je hond sowieso ook. Niet te veel bewegen en dan op een koele ondergrond. Je zult trouwens zien dat hij er pal naast gaat liggen en er niet op, maar dan heb je het in ieder geval aangeboden.

7) Onze persoonlijke favoriet: dit ligbed met zonnescherm

beeld: Lidl

Hij is momenteel uitverkocht bij de Lidl, want heel Nederland heeft natuurlijk naar het weerbericht gekeken, maar dit is echt een topding. Misschien verkopen ze hem ook wel bij andere winkels, overigens. Dit bed heeft een parasol om het hoofd koel te houden en een verhoogd bedje zodat de wind ook lekker onder de buik kan door waaien. Ideaal.

8) Beperk lichamelijke inspanning


Iets waar jij je het liefst iedere dag aan zou houden, geldt voor je hond zéker op warmere dagen. Plan je wandelingen het liefst vroeg en laat op de dag als de zon niet zo fel is en stimuleer inspanning niet. Als het warmer dan 20 graden is mag je hand al niet meer aan de fiets rennen en ook lange wandelingen worden dan afgeraden. Laat bij warm weer de bal ook vooral thuis en kijk uit waar je loopt. Ga niet op asfalt of zand lopen. Probeer vooral via het gras te gaan. Over het algemeen geldt: is de ondergrond te heet om je hand op te leggen, laat je hond er dan ook niet over lopen.

9) Maak hondenijsjes


Er zijn tal van recepten te vinden die je kan gebruiken en er worden zelfs kant en klare ijsjes verkocht die speciaal voor honden zijn. Geef je hond in ieder geval geen ijsjes die bedoeld zijn voor mensen, daar gaan ze vaak niet zo lekker op.

Hoe dan ook: de hitte versla je vooral samen


Succes deze week! We got this. Lekker rustig aan doen, het wordt vanzelf kerst.

Misschien ook voor jou:
7 Antwoorden op vragen die jij waarschijnlijk ook hebt over je hond
Superlief
  • Unsplash