9 Mensen vertellen over de engste dingen die ze in hun eigen huis ontdekt hebben

Met een oog open slapen

engste dingen

1) Een grafsteen met mijn naam erop

'Ik ontdekte in de kelder van mijn huis een grafsteen met mijn naam erop. Blijkt dat mijn opa de steen van zijn vader daar bewaarde en we hebben dezelfde naam.'

2) Spinnen, maar echt heel veel


'Iedere kelder heeft spinnen maar mijn stiefbroer had een kelder vol enorme spinnen. Wolfspinnen bij de vloer, zwarte weduwes in de hoeken en enorme spinnen met lange poten op het plafond. Het is weerzinwekkend.'

3) Bezichtiging gone wrong

'Toen mijn man en ik op huizenjacht waren, kwamen we bij een huis dat er heel goed uitzag. Toen we de kelder bekeken, zagen we een smalle gang. We dachten dat erachter misschien een cv-ketel of zo zou hangen, dus we gingen erdoor en kwamen uit bij een soort bunker met een los peertje aan het plafond en gigantische kindertekeningen op de muur. We hebben geen bod geplaatst.

4) Altijd die kelders


'In de kelder van mijn schoonouders staat onderaan de trap een pooltafel. Eén keer toen mijn vrouw en ik naar beneden kwamen om een potje te poolen zagen we drie ballen over de tafel rollen. Er was iemand beneden.

5) Chinees antiek

'Toen ik jonger was, hadden we een familievriend die antiek verzamelt. Ze bewaarden alles in een kamer in de kelder en het voelde daar altijd kouder dan in de rest van de kelder en het huis. Je had altijd het gevoel alsof er iemand achter je stond en ik dacht altijd dat ik in de gaten werd gehouden.

6) Opmerkelijke verzameling

'Ik ga naar huis met een meisje en ze geeft me een rondleiding. Op een plank staat een hele grote collectie glazen potten met gebalsemde baby dieren, voornamelijk apen. Ze werkte in een personeelskantine en had geen studie gedaan die bij de verzameling past. Ik heb geen idee waarom ze ze had en hoe ze eraan kwam. Ik was te bang om ernaar te vragen.

7) De onvermijdelijke pop

'In ons huis ligt een porseleinen pop met een rood jurkje aan. Niemand weet waar hij vandaan komt en van wie de pop is. Hij bestaat gewoon en duikt op random plekken in huis op. Anderen zeggen dat er iemand moet zijn die hem overal neerlegt, maar dat is niet zo. Dat ding is veel te eng om aan te raken.' Annabell irl?

8) Twee honden?


'Ik werd wakker en zag mijn hond zichzelf krabben naast mijn bed. Ik riep zijn naam en zei dat hij op het bed moest springen, maar hij bleef maar krabben. Ik bleef hem roepen en gebruikte mijn strengere stem om zijn aandacht te krijgen. Uiteindelijk komt mijn hond onder mijn bed vandaan en hij gaat voor de krabbende hond zitten. Hij schonk totaal geen aandacht aan zijn dubbelganger en die tweede hond bleef nog minuten zitten krabben terwijl ik verstijfd naar het gebeuren lag te kijken. En opeens verdwijnt hij in het niets. Ik denk dat het komt door alle caffeine die ik heb gedronken. Laten we het daar in ieder geval maar op houden.

9) Nintendo nachtmerrie

'Ik vond mijn oude Nintendo 3DS terug en het was allemaal leuk en aardig totdat ik een paar oude foto's tegenkwam van een meisje dat selfies had gemaakt terwijl ik naast haar lag te slapen. Ik heb geen idee wie die meid is.'

De Leven
  • Unsplash