7x videoclips die je als kind enorm eng vond

We zijn allemaal getraumatiseerd door de videoclip van MGMT - Kids.

videoclips

Hoewel we tegenwoordig een liedje makkelijk op Spotify of iets anders kunnen streamen, keken we vroeger massaal naar tv-zenders om de nieuwste liedjes en bijbehorende videoclips te bewonderen. Sommige videoclips werden echter pas na bedtijd op de buis getoond, omdat ze voor kinderen 'te eng' zouden zijn.

Enge clips

Wij hebben een aantal 'enge' videoclips op een rijtje gezet. Ben je geboren in de nineties? Dan maken we alvast onze excuses voor de mogelijke jeugdtrauma's die we hiermee weer naar boven halen.

1. Robbie Williams - Rock DJ

We snappen nog steeds niet wat ons Rob hier precies mee wilde bereiken, want een echte sexy striptease wordt er niet gegeven in deze clip. Het lijkt eerder op een middeleeuwse doodstraf als je het ons vraagt.

2. MGMT - Kids

Het deuntje van dit nummer staat nog altijd in ons geheugen gegrift, net zoals de traumatiserende videoclip. Want waarom in godsnaam moesten die monsters zo eng???

3. Michael Jackson - Thriller

Voor sommige mensen was Michael Jackson zelf (in z'n laatste jaren) al eng genoeg, maar deze videoclip is toch wel de kers op de taart.

4. Genesis - Land of Confusion

Gewoon heel creepy...

5. David Bowie - Ashes to Ashes

Wij krijgen hier gewoon nog steeds de rillingen van. Heel bizar wat hier gebeurt.

6. Lady Gaga - Bad Romance

Oké, dit is misschien niet de meest enge uit het lijstje, maar wel zeker een van de raarste. Er kruipen namelijk rare wezens uit een soort van doodskisten? Vinden wij even geen vibeje.

7. Nirvana - Heart Shaped Box

Hier gebeuren ook een heleboel rare dingen. Iemand wordt gekruisigd. We zien een rare ziekenhuiskamer. Enne, is dat nou de Ku Klux Klan??!!

Heel veel videoclips zijn tegenwoordig gecensureerd en niet eens meer op YouTube te vinden. Zo wilden we ook wat van Marilyn Manson toevoegen, maar dan krijg je alleen de versie met Lyrics te zien. Heel leuk voor een karaoke-avond natuurlijk, maar dat laten we aan jullie over.

Bizar
  • NL Beeld, YouTube