Een mooi nieuw design voor de iPhone 14

Wat kunnen we verwachten van Apple’s nieuwste paradepaardje?

iphone 14

Het duurt niet lang meer voor de nieuwe iPhone 14 uitkomt. De release is namelijk al begin september. Zoals altijd gaan er ook nu weer veel geruchten rond over de specs van het nieuwe toestel. Er wordt ook veel gespeculeerd over het design. Wat kunnen we daar eigenlijk van verwachten bij Apple’s nieuwste paradepaardje?

Mooi design met ronde hoeken

De nieuwe iPhone 14 lijkt even groot te worden als zijn voorgangers, namelijk 6,1 en 6,7 inch. Het enige formaat dat we waarschijnlijk niet terugzien is de 5,4 inch van de iPhone mini. Deze wordt vervangen door de iPhone Max van 6,7 inch. De hoeken van de nieuwe toestellen worden ronder dan die van de eerdere modellen. Hierdoor zien ze er minder hoekig uit.

Stevige én krasvrije titanium behuizing 

Er komen waarschijnlijk vier nieuwe modellen uit: een basismodel, de Max, de Pro en de Pro Max. Bij het basismodel en de Max zien we waarschijnlijk dezelfde aluminium behuizing terug als bij hun voorgangers. De Pro-modellen van de 13-serie waren van staal, maar lijken nu in een nieuw jasje te worden gestoken.

Ze krijgen mogelijk een titanium behuizing. Hierdoor zien ze er mooier uit en hoef je minder bang te zijn voor krassen. Titanium is ook een stuk lichter dan staal, waardoor de Pro-toestellen minder zwaar in de hand liggen.

Verdwijnt de notch?

Game jij graag? Dan is er goed nieuws voor je: de beruchte notch lijkt te verdwijnen. In plaats van het ‘hapje’ uit het scherm komt er een punch hole display. Het scherm krijgt twee uitsparingen - een ronde en een pilvormige - voor de frontcamera en de FaceTime sensoren. Hierdoor zie je meer van je scherm én dus ook van je game!

Haarscherpe foto’s schieten met 48 megapixel

De nieuwe modellen krijgen een hoofdcamera van maar liefst 48-megapixel. Daar schiet je dus de mooiste en scherpste plaatjes mee. Ook filmen doe je in hoge kwaliteit, namelijk in 8K. De camera wordt waarschijnlijk wel iets groter en steekt wat verder uit dan bij de vorige modellen. Maar daar krijg je gelukkig wel genoeg voor terug.

De kleuren: altijd eentje die bij jou past

Er doen veel geruchten de ronde over de kleuren. Het basismodel en de Max verschijnen in het Zwart/Midnight, Wit/Starlight, Blauw, Rood en Paars. Zijn dit niet jouw kleuren? Dan kies je bij de Pro en de Pro Max voor Grafiet, Zilver, Goud en mogelijk Paars. Apple voegt elk jaar een nieuwe opvallende kleur toe naast de standaard kleuren. Dat zou dit jaar best wel eens de paarse variant kunnen zijn. Of dit echt zo is weten we in september.

Tech
  • Unsplash