7 redenen waarom boxershorts beter zijn dan slips (en één waarom niet)

Hoe zit dat?

boxers

Heb jij je wel eens afgevraagd waarom je beter een boxershort kan dragen dan een slip? De redenen zullen je wellicht verbazen. We hebben 7 redenen voor je op een rij gezet. En vooruit, ook één reden wanneer je beter een slip kan dragen dan een boxershort.

1. Verschillende kleuren

De witte mannenslip heeft maar een saai design, aangezien dit type onderbroek meestal in wit (de naam zegt het al een beetje) wordt uitgevoerd. Heel soms, als je geluk hebt, kun je de slip ook in grijs, zwart of donkerblauw op de kop tikken. Boxershorts zijn dan veel leuker. Meestal zijn ze in twee kleuren uitgevoerd (met een contrasterend elastiek) of staat er een leuk printje op de stof. Natuurlijk kun je ook kiezen voor mooie effen boxershorts, zoals Tommy Hilfiger boxershorts, maar dan heb je nog altijd een veel ruimere keuze in kleuren.

2. Betere warmteregulering

Er is een reden dat de testikels buiten het lichaam van een man zitten, namelijk de regulering van temperatuur. Een slip biedt wellicht meer ondersteuning, maar houdt ook alles strak op één plek. Hierdoor kan het een stuk warmer worden in de onderbroek, dan goed is voor de testikels. Om zaadcellen te kunnen produceren moeten de testikels koeler zijn dan de rest van het lichaam. Een boxershort, zelfs met voorgevormde ruimte voor de genitaliën, biedt meer koelte en is daarom – als je een kinderwens hebt – beter om te dragen.

3. Minder kans op huidschimmels

Huidschimmels houden van een warme, broeierige, vochtige omgeving. Daarom ontwikkel je sneller een schimmel aan je voeten (sokken, schoenen) dan in je gezicht. Een strakke slip kan ervoor zorgen dat je ook rondom je genitaliën en in je liezen een huidschimmel ontwikkelt, met alle jeuk en lichaamsgeur van dien. Het dragen van een boxershort verkleint de kans hier aanzienlijk op, omdat je huid veel beter kan ademen.

4. Staat goed in je spijkerbroek

Er is niets mis met een slip als ondergoed onder een pantalon of spijkerbroek, maar een boxershort staat gewoon mooier. Vooral de exemplaren die mooi aansluiten op je huid. Hierdoor zie je aan de buitenkant echt niet wat voor onderbroek er schuilgaat onder je jeans of pantalon. Behalve dan als je ervoor kiest om het elastiek iets boven de broekrand uit te laten steken.

5. Dag bouwvakkersdecolleté

Wist je dat het dragen van een goed passende boxershort de kans op het bouwvakkersdecolleté kan verminderen? Dat is al een goede reden om die slip niet aan te trekken. De reden is simpel: de boxershort reikt over de heupen en billen en blijft door het elastiek daar beter zitten. Als je gaat zitten, zal de boxershort daarom minder snel in je broek verdwijnen. Overigens is het daarbij wel belangrijk dat de boxershort een goede pasvorm heeft. Uitgerekt elastiek helpt hier niet bij.

6. Je ziet er beter uit

Geloof het nu maar; een boxershort staat gewoon veel beter dan een slip. Vooral de boxershorts van tegenwoordig die zo mooi de lijnen van het lichaam volgen. Het ziet er sportief uit en vooral sexy.

7. Comfortabel

Tot slot nog 1 reden waarom een boxershort beter is dan een slip: het zit gewoon veel fijner. Het is comfortabel, niet te warm en geeft je heel veel bewegingsvrijheid, zodat je de hele dag lekker beweegt, dus ook op de dansvloer. Dit komt door de flexibele, zachte en ademende stoffen met net genoeg elastan om een goede pasvorm te waarborgen.

8. Sporten met een slip

Ben jij veel in de sportschool te vinden, zoals bijvoorbeeld Formule 1 coureur Carlos Sainz dan is het wel aan te raden om een ‘gewone’ mannenslip te dragen. De reden is heel simpel: deze geeft veel meer ondersteuning voor je kroonjuwelen en voorkomt testikelverdraaiing. Dit laatste is een pijnlijke verdraaiing van de zaadbal doordat die in een boxershort tijdens het trainen juist té veel bewegingsvrijheid krijgt. Er zijn dus heel veel redenen waarom een boxershort beter is dan een slip, behalve in dit geval. Draag je een boxershort met een voorgevormde ‘cup’, dan hoef je je minder zorgen te maken om een verdraaiing. Deze cup biedt namelijk ook ondersteuning en houdt alles netjes op zijn plek.

In de strijd van boxershort vs. slip wint boxershort het dus ruim op punten. Al zijn er heus situaties waarin het goed is om voor een mannenslip te kiezen. Als we je een advies mogen geven? Draag die alleen tijdens het sporten, want de boxershort is gewoon beter.