9 Gezellige films die je gelijk in een herfststemming brengen

Kerstfilms, maar dan voor de herfst.

herfst film

Aan kerstfilms geen gebrek, maar het vinden van knusse herfstfilms blijkt een stuk lastiger. Op de redactie zijn we zelf best lang op zoek geweest naar een acceptabel lijstje. We zetten daarom de beste aanraders voor je op een rijtje (in willekeurige volgorde) zodat jij in ieder geval niet verder hoeft te zoeken.

1) When Harry Met Sally


Dit is natuurlijk een klassieker. De film uit 1989 met Meg Ryan is niet per definitie een herfstfilm, maar een van de meest iconische scènes speelt zich wel af in Central Park in de herfst. Een mooier herfstplaatje ga je echt niet vinden.

2) Twitches

Twitches is een Disney Channel-film uit 2005. Verwacht qua plot en nivea daarom niet veel meer dan een Hallmark kerstfilm, maar soms is dat exact waar je naar op zoek bent. Het verhaal gaat over tweelingzussen, die allebei heks zijn. Bij hun geboorte tijdens Halloween worden ze gescheiden en in verschillende families opgevoed. Ze komen weer samen en hebben hun magische krachten nodig om hun biologische moeder te redden.

3) Stuck in Love

Deze film speelt zich af rondom Thanksgiving en vertelt het verhaal van een gescheiden man die probeert om de band met zijn kinderen te herstellen.

4) Fantastic Mr. Fox


Een animatiefilm van de hand van de legendarische regisseur Wes Anderson. De film heeft een prachtig herfstkleurenpalet die je gelijk in de stemming brengt en het plot is ook nog eens hartstikke leuk.

5) Hocus Pocus


Een cult-klassieker, deze Disneyfilm. Zeker rond Halloween een echte aanrader en nog kindvriendelijk ook. De film gaat over de wederopstanding van drie heksen, honderd jaar na hun dood.

6) Dead Poets Society


Deze prachtige film met Robin Williams heeft een mooie herfst-achtergrond en gaat over een inspirerende docent aan een deftige kostschool met ijzeren discipline. Zijn manier van lesgeven valt niet in goede aarde bij de andere docenten en de ouders, maar het maakt hem wel populair bij de jongens van de school.

7) Sweet Home Alabama

Veel knusser dan deze rom-com met Reese Whiterspoon wordt het niet hoor. Hoogste tijd om deze weer eens te kijken en wanneer beter dan in het gezelligste seizoen van het jaar.

8) Autumn in New York

Een film met deze titel én Richard Gere kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Zo snel mogelijk deze drama kijken! Wordt wel even zoeken hoe je dat gaat doen, want het niet een heel bekende film.

9) You've Got Mail

"Don't you love New York in the fall? It makes me wanna buy school supplies." Deze Meg Ryan-classic met Tom Hanks is niet persé heel herfstig, maar heeft wel precies die sfeer waar je naar op zoek bent in de herfst.

De Leven
  • Hocus Pocus