12 Dingen waar we over 50 jaar nostalgische gevoelens van krijgen

Terugkijken in de toekomst ziet er waarschijnlijk zo uit...

tijgers

Op Reddit werd gevraagd waarop wij over vijftig jaar waarschijnlijk nostalgisch terugkijken. We zetten een aantal van de meest opmerkelijke en realistische antwoorden op een rij.

1) Afbetalen

Ergens eigenaar van zijn zonder dat je er een abonnement voor hebt of een andere vorm van afbetaling ervoor moet doen.

2) Dieren


Het aantal wilde dieren dat bestaat en in het wild gespot kan worden. Het aantal neemt al af, en zal alleen maar verder dalen. Hetzelfde geldt voor de wildernis in de natuur. Plekken waar je weinig of geen tekenen van mensenleven ziet.

3) De staat van de aarde

Schone lucht en water, maar dat is natuurlijk nog een beetje afhankelijk van hoe het de komende jaren zal gaan voor de aarde. Als het beter wordt, The Simpsons.

4) Handschrift


Handgeschreven notities en brieven. Hoewel dat eigenlijk al begonnen is.

5) Social media

Niet perse op een goede manier, maar omdat wat de opvolger van social media wordt, waarschijnlijk nog erger is.

6) Anonimiteit

Anonimiteit op het internet.

7) Auto-onderhoud


Het wordt steeds moeilijker om zelf basisonderhoud aan je auto te doen. Ook als je dat als hobby wilt doen, kan het bijna niet meer zonder een ingewikkelde handleiding en een jaarsalaris aan speciaal gereedschap en onderdelen. Dat zal over vijftig jaar alleen nog maar erger zijn. En daarbij: auto's die je zelf moet besturen.

8) Een goed verhaal

Niemand heeft nog het geduld voor een goed plot. Alles moet gelijk duidelijk worden binnen 10 seconden. Er is geen ruimte meer voor opbouw van een verhaal.

9) Pokemon Go

Die ene maand dat iedereen massaal Pokemon Go speelde.

10) Advertenties

Advertenties die je kan overslaan en ad blockers. Ik verwacht dat in de nabije toekomst steeds meer websites gebruik gaan maken van advertenties die je niet kan overslaan, zoals YouTube en Netflix.

11) Papieren geld

Meer kunnen we er niet van maken. Alles zal digitaliseren.

12) Niet bereikbaar zijn

Mensen zullen het missen om niet bereikbaar te zijn. Natuurlijk kan dat nog steeds door je telefoon en laptop uit te zetten, maar dan zal je alsnog onrust voelen omdat je misschien iets belangrijks mist. Vroeger kon je gewoon in je slaapkamer gaan zitten en de wereld voor een paar uur buitensluiten zonder je er zorgen over te maken.

Nostalgie
  • Unsplash