Kan jij niet tegen eetgeluiden? Vandaag is jouw dag

Vandaag is de dag van...

eetgeluiden

Word jij in de pauze ook agressief van de eetgeluiden van die ene collega en kan je je dan op niets anders meer concentreren?


Dan is vandaag wellicht jouw dag


Vandaag, maandag 7 november, is de dag van de Misofonie


Het woord zegt je misschien niets, maar als jij echt woest wordt van de geluiden die je tafelgenoot produceert terwijl-ie z'n avondmaal naar binnen werkt heb je het misschien wel


Mensen met Misofonie vinden eetgeluiden niet alleen irritant, maar het wekt hevige negatieve gevoelens zoals extreme woede, haat of afschuw op

Mocht iemand je ooit nog weer beschuldigen van aanstellerij, haal dan even diep adem en wijs ze op Misofonie en het feit dat je je eigen dag hebt. Het is niet bekend hoeveel mensen Misofonie hebben, maar het aantal wordt geschat op ergens tussen de 3% en 20% van de bevolking.

Neem dit artikel wel met een korrel zout, want Misofonie is een stuk serieuzer dan het op het eerste gezicht lijkt. Mensen die écht Misofonie hebben reageren op bepaalde geluiden, zoals smak- en eetgeluiden, heftiger dan met alleen irritatie. Het kan zelfs zo erg worden dat mensen situaties gaan vermijden of dat het effect heeft op het dagelijkse functioneren. Als je denkt dat je dit misschien hebt, raden we je aan je er meer in te verdiepen.

De Leven
  • New Girl