Fun op Funda: je kan nu wonen in een real life poppenhuis

Funda-en, het zou een werkwoord moeten zijn. Upcoming deelt iedere week een pareltje van ieders favoriete website. Deze keer een life size poppenhuis.

poppenhuis funda

Als je vroeger met Barbie's speelde was het vast ook jouw droom: een Barbie- of poppenhuis helemaal voor jezelf. En dat kan dus nu. In Leeuwarden staat namelijk een echt pareltje te koop. Van de buitenkant ziet het huis er al schattig uit, maar dat doet nog niet vermoeden hoe het er binnen aan toe gaat. Kijk je mee?

In Leeuwarden aan de Mr. P.J. Troelstraweg vind je dit herenhuis, die van de buitenkant helemaal niet echt opvalt in de straat

beeld: Funda

Maar als je door het raam naar binnen kijkt zie je al een subtiele sneak preview van wat je binnen staat te wachten: een POPPENHUIS IRL

beeld: Funda
beeld: Funda

De vrijstaande woning ligt op slechts vijf minuten lopen van het centrum van Leeuwarden, heeft vijf slaapkamers en ligt op een perceel van 226m2. Daarnaast vindt je er ook een slaap-/praktijkruimte met eigen entree. Kan je je eigen poppendokterspraktijk beginnen. Of iets anders, natuurlijk.

En het vrolijk gekleurde poppige interieur is echt in het hele huis doorgetrokken

beeld: Funda
beeld: Funda
beeld: Funda

Het volledige huis is voorzien van vloerisolatie en er zijn ook nog eens twaalf zonnepanelen aanwezig. De tuin ligt beschut, waardoor je geen inkijk hebt van buren en er is een berging aanwezig. In de badkamer vind je niet alleen een douche, maar ook een ligbad én over de volle breedte van het huis bevindt zich een balkon, waarop je 's ochtends in het zonnetje kan zitten.

Omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen delen we nog een paar fotootjes

beeld: Funda
beeld: Funda

Het levensgrote poppenhuis ligt zoals gezegd in Leeuwarden, in een straat waarin de andere huizen even statig en mooi zijn. Maar of ze qua inrichting kunnen tippen aan nummer 36 is nog maar de vraag. De woning staat te koop voor €449.500 en is al vijf maanden beschikbaar. Blijkt toch dat de poppige inrichting niet voor iedereen is weggelegd. Vinden wij heel vreemd. Zie jij jezelf hier al wonen?