7 Dingen die je na vandaag heel lang niet meer wilt zien

Van oliebollen tot de kerstboom en alles wat er bij komt kijken. De feestdagen gaan je niet in de koude kleren zitten.

oliebollen

1) Oliebollen


Het is onmenselijk hoeveel van die vette bollen je in een paar dagen, of een paar uur tijd, weg weet te werken. Maar dankzij de maagpijn die je vervolgens nog een week hebt, weet je wel weer waarom je dit de rest van het jaar niet doet. Rip je maagwand.

2) All I Want For Christmas Is You


Het is vreemd hoe dit werkt, maar waar je eind 2022 nog uit volle borst meeschreeuwde en dit nummer niet vaak genoeg kon horen, is de charme er rond 2 januari toch even helemaal af. We weten nu wel wat die meid wil. Zie je rond 1 november Mariah. Het ga je goed. Geniet van je winterslaap.

3) Je familie

Natuurlijk love je ze met heel je hart, maar het is echt heftig om ze met kerst, oud en nieuw én in de week er tussen ineens veel meer te zien dan je gewend bent. Leuk al die spelletjes en al dat eten en die drank, maar nu is het tijd voor een detox. Van al die elementen.

4) Over bordspelletjes gesproken

Na honderd keer verloren te hebben tijdens 30 Seconds omdat je niet meer met je voorkeurteamgenoot mocht samenspelen omdat je te goed was en urenlang Monopoly te hebben gespeeld is het trouwens wel even goed. Er staat bijna eelt op je handen van al dat gesjoel en er blijkt tóch een limiet te zitten aan hoe lang Regenwormen leuk blijft. Heel even niet.

5) De kerstboom


In de decembermaand kan je je niets voorstellen dat magischer is. De kerstboom is het toppunt van gezelligheid. Knusheid. Samen zijn. Maar in januari kan het ding niet snel genoeg de deur uit. Wat heb je ineens een ruimte. En wat voelt het huis heerlijk opgeruimd. Ineens kan je je niets fijners inbeelden dan een kerstboomvrij huis.

6) Alcohol

Maar goed ook. Want je lever heeft wel een aantal weken (realistisch gezien maanden maar dat ga je niet redden) nodig om bij te komen van de hoeveelheid alcohol die je zonder schaamte geconsumeerd hebt de afgelopen maand.

7) Top zoveel muzieklijsten

Het lijkt wel alsof je in december ineens vergeet wat je eigen muzieksmaak is. Je luistert alleen nog maar naar de Top 2000, Serious Request, De top 4000, De Top 1000 Allertijden en wisselt dat af met de meest kitscherige kerstnummers. En alles voelt gezellig. Dat je het rest van het jaar naar compleet andere muziek luistert maakt ineens helemaal niets meer uit. Totdat je in januari uit de feestdagen-trance stapt en ontzettend veel behoefte hebt aan je eigen afspeellijsten. Wat een genot, nummers die je zelf hebt uitgekozen.

De Leven
  • iStock