1 januari is de dag van de goede voornemens, en 2 januari is de dag om ze meteen weer overboord te zetten, wat ons betreft. Want goede voornemens zijn stom. En wel hierrrrrrrrom:
1) Goede voornemens maken je leven zelden leuker
Bij het maken van goede voornemens leg je jezelf iets op niet meer te doen en dat gaat nooit om een leuk iets. Je maakt dus eigenlijk zelf, zonder dat iemand anders zich ermee bemoeit, je leven minder leuk. En je leven minder leuk maken is natuurlijk altijd een slecht idee.
2) 1 januari is een domme datum voor goede voornemens
Als je dan toch per se je eigen leven minder leuk wil maken, doe dat niet in januari. In die maand heb je het al zo zwaar. Het is koud, donker buiten en er gebeurt eigenlijk helemaal niks. Januari is de stomste maand van het jaar. Die moet je niet nóg stommer maken door zogenaamd goede voornemens waar je niet gelukkig van wordt. Doe dat lekker op 13 juli ofzo, als de zon schijnt.
3) Je gaat je uiteindelijk toch niet aan de goede voornemens houden
Het zit in de natuur van de mens om weer terug te vallen in oud gedrag. Dus waarom zou je jezelf een maand lang - en nog wel in het kille, donkere januari dus - kwellen door geen bitterballen meer te eten (ik noem maar een een heel slecht goed voornemen..) Na die maand, of iets langer of korter, ga je ze toch weer eten. Beter gooi je je goede voornemens van 1 januari dus op 2 januari alweer in de prullenbak.
4) Je bent anderen tot last met je goede voornemens
Van je houden aan goede voornemens word je chagrijnig. En chagrijnige mensen zijn een last voor anderen met hun chagrijnige gedoe, zeker in - daar is-ie weer - dat ellendige januari. (Deze reden geldt niet als je goede voornemen 'minder chagrijnig zijn' is, want dan ben je dus als het goed is niet chagrijnig.
5) Eén dag niet roken/drinken/vet eten is ook mooi. Tel je zegeningen!
Als je je goede voornemens nu overboord gooit, heb je het toch maar mooi een dag volgehouden. Hartstikke goed! Dat is een dag meer dan helemaal niet. Omdenken!
- Unsplash