Schoenen voor mannen om mee weg te lopen

Zo steel jij de show

mannen schoenen

Heren opgelet; wist je dat schoenen je outfit helemaal compleet maken? Die afgetrapte gympies die je graag draagt, kunnen tijdens een date echt niet meer. Daarom is het goed om enkele basics aan herenschoenen in de kast te hebben staan, zodat je bij iedere gelegenheid goed voor de dag komt – en je date met liefde met je weg loopt.

Dress sneakers

Jawel, er zijn sneakers voor heren die je zelfs kan dragen met een pantalon of pak. Dit zijn sneakers die zijn gemaakt van suède en leer. Bovendien hebben ze een stijlvolle uitstraling. Het zijn eigenlijk sneakers die niet helemaal op sneakers lijken. Dat komt vaak doordat ze in één kleur zijn uitgevoerd en niet uit allemaal vlakjes bestaan. De zool is meestal in een bruintint of in zwart uitgevoerd, zodat ze een mooie geheel vormen met de rest van je schoen.

Sneakers voor iedere dag

Natuurlijk heb je een paar sneakers in de kast die je iedere dag draagt. Deze mogen zeer zeker je karakter en persoonlijke stijl weerspiegelen. Sneakers voor iedere dag zijn uitbundig, vrolijk en draag je het liefst met jeans. Je kan ze aan wanneer jij wil, maar het zijn niet de sneakers waar je op sport.

Sneakers om te sporten

Het derde paar sneakers in je kast zijn de sportschoenen. Deze draag je in de fitnessschool, als je gaat hardlopen of andere sporten beoefent. Deze sneakers zijn daar helemaal voor gemaakt met een ergonomisch design. De stof is ademend, zodat je niet heel erg natte voeten van het zweet krijgt. Er zijn sportsneakers die je kan wassen in de wasmachine.

Een goed stel laarzen

Voor herfstige en winterse dagen is het goed om een setje laarzen in huis te hebben. Dit hoeven zeer zeker geen logge regenlaarzen te zijn. Enkellaarzen voor mannen zijn elegant en gemaakt van suède of leer. Dit is goed voor je voeten en staat stoer. Er zijn enkellaarzen met veters en instapexemplaren. Beide kun je heel goed dragen met vrijetijdskleding, naar een feestje en natuurlijk je werk. Gevoerde laarzen zijn ideaal om aan te trekken om met je lief een toffe kerstmarkt te bezoeken.

Nette schoenen

Tot de nette schoenen die je zowel casual als zakelijk zou kunnen dragen, worden de veterschoenen gerekend. Deze schoenen hebben een gestroomlijnd, stijlvol design en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen. Voor een feestelijk tintje kun je voor een lak-uitvoering gaan. Heb je een heel eigen stijl, dan mag een printje op de schoen zeker niet ontbreken. Veterschoenen passen overigens net zo goed bij een pantalon als bij je nette jeans. Draag het samen met een overhemd en sportief jasje en je bent klaar voor de feestdagen, de bedrijfsborrel of voor een avondje stappen met je lief.

Slippers

Tot slot heb je natuurlijk een paar mooie slippers nodig om je schoenencollectie compleet te maken. Er zijn slippers voor onder de douche en slippers waarmee je in de zomer lekker langs de boulevard slentert. Kies je voor de laatste soort, zorg dan dat je slippers met een goed voetbed en een fijne ondersteuning van de voet kiest. Dat wandelt wel zo lekker.

Welke kleuren kies je?

Natuurlijk hoef je echt niet bij iedere outfit een paar schoenen in de kast te hebben staan. Denim kun je combineren met alle kleuren, dus met bruin, beige, wit, blauw, zwart, groen, grijs en meer. Draag je veel grijs dan is het mooi om koele tinten te kiezen, zoals blauw en grijs. Wordt je kledingkast gedirigeerd door bruin, dan kies je voor schoenen in bruintinten. Grijs en zwart kunnen eigenlijk altijd. Deze tinten zijn altijd elegant en stijlvol.

Suède en leer

Schoenen worden gemaakt van verschillende materialen. Wil je stijlvol voor de dag komen, dan zijn suède en leren herenschoenen een aanrader. Natuurlijk kun je kiezen voor imitatieleer en imitatiesuède als je dat liever hebt. In de omschrijving van de schoenen wordt uitgelegd wat de materialen zijn, zodat je een goede keuze kan maken.

Meet je voeten goed op

Een schoen moet je voet omhullen als een tweede huid. Omdat schoenen niet alleen voor jou worden gemaakt, kan het zijn dat het ene model losser zit in dezelfde maat als de ander. Het is daarom verstandig je voeten goed op te meten, voordat je herenschoenen bestelt. Meet je voet van de hak tot aan de punt van je grote teen. Het aantal centimeters vertaalt dan in een schoenmatentabel je schoenmaat. Dat is vooral handig als je een schoen hebt uitgezocht in een halve maat.

Mooie herenschoenen maken je outfit helemaal af. Kies daarom voor iedere gelegenheid een passend paar. Veel plezier vast met je nieuwe herenschoenen!

De Leven
  • Unsplash