Huh? Deze 8 acteurs spelen een dubbelrol in Gilmore Girls

Wist jij dit?

drella

Ook als je de serie al minstens twaalf keer helemaal hebt gekeken, is de kans groot dat je een van deze dubbelrollen over het hoofd hebt gezien. We zetten ze op een rijtje.

1) Sean Gunn als Mick en Kirk

Voordat Sean Gunn zijn vaste rol als Kirk kreeg, dook hij ook al op als installateur in aflevering 2 van seizoen 1. Dit was niet Kirk tijdens een van zijn vele banen in de serie. De acteur speelde in die aflevering een karakter met de naam 'Mick'.

2) Rose Abdoo als Berta en Gypsy

Waarschijnlijk ken je Rose Abdoo vooral in de rol van Gypsy, de plaatselijke automonteur. Toch was ze ook als een ander karakter te zien in de serie, maar wel pas in Year in the Life. Ze speelde daarin de rol van Berta, de huishulp van Emily. Als je zelf een 90s baby bent, kan je haar trouwens ook herkennen van de serie That's So Raven.

3) Marion Ross als Trix Gilmore en Marilyn Gilmore

Deze zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn, maar de dubbelrol mag niet ontbreken in de lijst. Marion Ross is eerst te zien als de koppige, strikte moeder van Richard, Trix Gilmore. Nadat Trix sterft, zien we haar nicht Marilyn op de begrafenis. Deze rol wordt ook gespeel door Marion Ross. Leuk om te weten: Marion Ross leeft nog steeds en is inmiddels 94 jaar.

4) Sherilyn Fenn als Sasha en Anna Nardini (de moeder van April)

Deze is hartstikke duidelijk als je het eenmaal weet, maar wij zagen hem toch niet aankomen. Sherylin Fenn duikt eerst op in de rol van Sasha, de vriendin van de vader van Jess. Ze zit voor het eerst in de aflevering 'Here Comes The Sun', waarin Jess zijn vader opzoekt in Venice. In seizoen 6 is de actrice weer te zien, maar in een heel andere rol. Ze is dan de ex-vriendin van Luke, met wie hij een kind blijkt te hebben.

5) Alex Borstein als Drella en Miss Celine

Alex zou eerst Sookie spelen in Gilmore Girls, maar moest een andere rol aannemen omdat ze vastzat aan een ander contract bij een programmamaker. Uiteindelijk werd ze gecast als Drella, de humeurige harpist die optreedt in de Independence Inn. Maar, en dit is best wel een plottwist, ze speelt ook de rol van Miss Celine, de excentrieke stylist van de Gilmores.

6) Jill Brennan als Mrs. Trasiter en Crazy Carrie

In het begin van de show speelt Jill Brennan de rol van Mrs. Trasiter op Stars Hollow high school, later is ze Crazy Carrie, die opduikt in verschillende afleveringen.

7) Jacqui Maxwell als student op Stars Hollow en de vriendin van Tristan

Jacqui Maxwell is vooral bekend van Dukes of Hazzard, maar in Gilmore Girls speelt ze ook meerdere rollen. Op Stars Hollow high school is ze een klasgenoot van Rory in het eerste seizoen en later duikt ze op als de vriendin van Tristan op Chilton.

8) Samantha Shelton als Libby de debutant en Walker de bruidsmeid

Je kan je Samantha misschien nog voor de geest halen als Libby, de debutant die de heupfles draagt in seizoen twee. Dezelfde actrice komt in seizoen zes terug als een bruidsmeid op de bruiloft van de zus van Logan.

Maar er zijn er stiekem nog meer:

Er zijn nog een aantal acteurs die meerdere rollen spelen in Gilmore Girls, maar die zijn nog kleiner dan de laatste in dit lijstje. Riki Lindome speelt bijvoorbeeld de klasgenoot van Rory die Lorelai allerlei persoonlijke vragen stelt tijdens haar presentatie in de klas. Later komt ze terug als Juliet, het meisje op Yale dat vrijwel niets eet. Ook Seth Macfarlane speelt meerdere rollen. We zien hem als de geslaagde student die een hekel heeft aan rijke mensen tijdens de diploma-uitreiking van Lorelay en hij speelt ook Bob Merriam, de advocaat van Emily Gilmore in de aflevering 'I Solemnly Swear'. Dan is er nog Lance Barber, een acteur die we eerst zien als figurant als hij Lorelai helpt bij de opbouw van de modeshow in seizoen 2. Later duikt hij op in seizoen 7 als schrijver bij het tijdschrift waar Rory ook werkt. In Kirk's korte film speelt Mary Lynn Rajskub de rol van zijn vriendin. Ze is later ook te zien als troubadour in Stars Hollow.

Heb jij nog een andere acteur met een dubbelrol gespot in GG? Laat het ons weten op Facebook!