Acteurs die hun costars pas ontmoetten nádat de film al opgenomen was

En Sam Heughan wacht nog steeds op een eerste ontmoeting met Céline Dion...

Acteurs die hun costars pas ontmoetten nádat de film al opgenomen was

We weten dat ze in Hollywood niet vies zijn van een green screen hier en daar, en dat ze er redelijk handig zijn in het monteren van scènes die apart zijn opgenomen. Maar wist je dat sommige acteurs hun medespeler pas hebben ontmoet nádat de opnames van de film er al opzaten? Of nog erger: dat ze elkaar nooit IRL hebben ontmoet.

Mean Girls-acteurs Jon Hamm en Christopher Briney

We beginnen met een recente film: Mean Girls. In de film die eerder dit jaar uitkwam spelen Christopher Briney en Jon Hamm allebei een rol. Je zou denken dat ze elkaar op de set hebben ontmoet, maar dat was niet het geval. Ze liepen elkaar daarna pas tegen het lijf.

Christopher Briney als Aaron Samuels in Mean Girls.

Toen Christopher onlangs te gast was bij The Tonight Show vroeg host Jimmy Fallon hoe het was om met Jon en Megan Thee Stallion op de set te zijn. "Nee man, ik heb niemand ontmoet!", antwoordde de acteur toen. Hij had Jon kort gezien op de set, maar pas nadat de opnames erop zaten, heeft hij Jon ontmoet.

Jon Hamm als coach Carr in Mean Girls.

Spider-Man: No Way Home-acteurs J.K. Simmons en Tom Holland

J.K. Simmons speelde in de vorige reeks Spider-Man-films de rol van J. Jonah Jameson. In Spider-Man: No Way Home maakte hij opnieuw zijn opwachting. Je zou denken dat hij hoofdrolspeler Tom Holland ook wel zou hebben ontmoet, maar in een interview met CinemaBlend vertelt Tom dat het niet het geval was.

Tom Holland als Peter Parker in Spider-Man: No Way Home.

De film werd opgenomen tijdens de coronaperiode. Dus je raadt het al, er waren veel restricties op de set, waardoor acteurs bij elkaar uit de buurt werden gehouden als ze geen scènes samen hadden. "Ik heb J.K. Simmons nooit ontmoet", deelde Tom. "We hebben nooit samen een scène gespeeld. Op een gegeven moment kijken we elkaar wel aan, maar dat was het. Ik heb nooit het genoegen gehad om hem te ontmoeten."

J.K. Simmons als J. Jonah Jameson in Spider-Man: No Way Home.

Avengers: Infinity War-acteurs Tom Holland en Tom Hiddleston

We blijven nog even bij Tom Holland. De acteur heeft namelijk wel vaker een tegenspeler niet op de set ontmoet, zo ook Tom Hiddleston niet, met wie hij wel samen in Avengers: Infinity War te zien was. De twee zagen elkaar pas voor het eerst IRL na de opnames.

Tom Holland als Peter Parker in Avengers: Infinity War.

"We hebben elkaar letterlijk pas gisteravond ontmoet", deelde Tom tijdens een interview met Good Morning America, waar beide Toms te gast waren. "Dat is het bijzondere aan deze films. Je maakt samen met de grootste namen uit de industrie een film en je ontmoet ze pas wanneer de film verschijnt."

Tom Hiddleston als Loki in Avengers: Infinity War.

Star Wars-acteurs Carrie Fisher en James Earl Jones

Pas 37 jaar (!) nadat de eerste Star Wars-film verscheen, ontmoetten Carrie Fisher en James Earl Jones elkaar pas in het echt. In de originele trilogie sprak James de stem van Darth Vader in, Carrie speelde Princess Leia. De twee zagen elkaar pas voor het eerst toen ze allebei een rol hadden in een aflevering van de serie The Big Bang Theory. Het eerste wat Carrie naar verluidt tegen James zei? "DAD!"

Carrie Fisher als Princess Leia met Darth Vader.

Love Again-acteurs Sam Heughan en Céline Dion

In de romantische film Love Again zien we zangeres Céline Dion haar acteerdebuut maken. Ze was in meerdere scènes te zien met acteur Sam Heughan, maar in werkelijkheid hebben de twee elkaar nog nooit ontmoet. De film werd geschoten tijdens de pandemie en vanwege reisrestricties werd er voor de film veel gebruik gemaakt van een green screen. "Dit was een van de uitdagingen van een film opnemen tijdens de pandemie", legde Sam uit tijdens een interview.

Ook na de opnames is een ontmoeting tussen de twee er nog niet van gekomen.

Sam Heughan als Rob Burns en Céline Dion als haarzelf in Love Again.

The Gentlemen-acteurs Hugh Grant en Matthew McConaughey

The Gentlemen kende met onder anderen Charlie Hunnam, Michelle Dockery, Hugh Grant, Matthew McConaughey, Jeremy Strong, Colin Farrell, Henry Golding en cast om u tegen te zeggen. Je zou denken dat de cast weleens in z'n geheel was samengekomen, maar Hugh Grant en Matthew McConaughey spraken elkaar pas voor het eerst na de opnames.

Hugh Grant als Fletcher in The Gentlemen.

De acteurs spraken elkaar pas voor het eerst vlak voordat ze samen een interview deden ter promotie van de film. "We hebben elkaar pas een paar minuten geleden ontmoet. We hebben in de film geen scènes samen", legde Hugh toen uit. Wel zagen ze elkaar een keer tijdens een zogenoemde table read. "We knikten toen naar elkaar. Dat was het."

Matthew McConaughey als Michael Pearson in The Gentlemen.

Upcoming is het onmisbare actualiteitenplatform voor de internetgeneratie; het nieuws van vandaag, de trends van morgen én de rages van vroeger. Onze redactie maakt actuele, herkenbare en spraakmakende artikelen in een snackable concept: lijstjes. We zijn dé sfeermaker op je feeds. Dat wil je natuurlijk overal. Dus check ons voor de leukste quizzen, lijstjes, bingo’s en meer ook vooral op Instagram.

Bizar
  • Buzzfeed
  • Love Again