Wat roken, drinken en snuiven al die acteurs in filmscènes nu eigenlijk echt?

Wel zo fijn voor de acteurs...

peaky

Als je Cillian Murphy sigaret na sigaret ziet wegwerken in Peaky Blinders, weet je natuurlijk ergens ook wel dat hij waarschijnlijk niet daadwerkelijk sigaretten rookt...

via GIPHY

En in films en series als Trainspotting, Pulp Fiction en Breaking Bad gebruiken acteurs natuurlijk ook niet daadwerkelijk allemaal drugs.

via GIPHY

Maar waarvan worden al die drugs, drankjes en sigaretten dan wel gemaakt?

via GIPHY

Nou... meth wordt vaak nagemaakt met fijngestampte blauwe snoepjes en coke is meestal lactosepoeder of inositol. In Scarface maakten prop-makers gebruik van een babylaxeermiddel. Voor heroïne wordt vaak een combinatie van cacaopoeder en pannenkoekmix gebruikt en voor blowen zijn gewoon namaak-joints beschikbaar die alleen rook produceren.

via GIPHY

Volgens de prop-ploeg van Peaky Blinders rookt acteur Cillian Murphy bij de opnames van een gemiddeld seizoen zo'n duizend sigaretten, maar dat zijn dus onschuldige kruidensigaretten. En ze inhaleren ook niet.

via GIPHY

Nog een reality-check: Alle whisky die in Peaky gedronken wordt? Dat is gewoon water met een kleurtje. Toch jammer hè? Maar wel zo fijn als je acteur bent natuurlijk...

via GIPHY

Upcoming is het onmisbare actualiteitenplatform voor de internetgeneratie; het nieuws van vandaag, de trends van morgen én de rages van vroeger. Onze redactie maakt actuele, herkenbare en spraakmakende artikelen in een snackable concept: lijstjes. We zijn dé sfeermaker op je feeds. Dat wil je natuurlijk overal. Dus check ons voor de leukste quizzen, lijstjes, bingo’s en meer ook vooral op Instagram.

Films & Series