8 Voordelen van bevriend zijn met een ouder persoon

Oudere vrienden zijn de beste vrienden

oudere vriend

Besties met iemand die ouder is? Dat heeft hartstikke veel voordelen. We zetten er een aantal op een rijtje.

1) Een oudere vriend kan je van alles leren over het leven

Waarschijnlijk staat de persoon anders in het leven dan leeftijdsgenoten of mensen die jonger zijn dan jij. En dat perspectief kan een echte eye-opener zijn.

2) En zal je waarschijnlijk een stuk minder snel veroordelen want er is weinig wat ze nog niet gezien hebben op deze aardbol

En ergens ongegeneerd je verhaal doen is iets wat lang niet bij iedereen kan. Dus dat is een kwaliteit die je zeker niet moet onderschatten. Plus, grote kans dat je oudere vriend (een paar) jaren geleden hetzelfde heeft meegemaakt en dus beter snapt hoe je je voelt.

via GIPHY


3) Oudere vrienden hebben de beste adviezen

En waarschijnlijk ook nog eens adviezen waar je zelf nog helemaal niet bij had stil gestaan.

4) En hebben ook veel leukere verhalen dan je leeftijdsgenoten

Verhalen over extreme sneeuwval, legendarische politieke gebeurtenissen en misschien hebben ze Queen met Freddie Mercury of Michael Jackson wel live gezien. Daar hoor je je leeftijdsgenoten niet over.

5) Je hebt altijd iemand om naar op te kijken

Waarschijnlijk hebben ze veel meer meegemaakt in het leven en misschien is er zelfs wel een koophuis in het spel. Het bewijs dat het niet alleen een mythe is.

via GIPHY


6) Er is minder strijd

Doordat je in verschillende levensfases zit, zal er minder vergeleken worden tussen jullie levens. En dat is wel zo relaxed. Er is minder concurrentie en er zal minder snel geoordeeld worden. Precies wat je wil in een fijne vriendschap.

7) Laat hun zelfvertrouwen je inspireren

Goed, niet ieder 'ouder' persoon barst van het zelfvertrouwen, maar het is nu eenmaal wel een feit dat je je, naarmate je ouder wordt, minder druk gaat maken over wat andere mensen van je denken. Iets waar jij nog veel van kan leren. Dus doe dat ook vooral.

8) Interesses delen

Veel vrienden maak je op school of op het werk of via vrienden van vrienden. Je deelt dan belangrijke levensgebeurtenissen en fases met deze mensen, maar niet perse dezelfde interesses. Als je een vriend maakt in de bibliotheek of via gitaarles of een schildersclub, kom je daar mensen van verschillende leeftijden tegen. Een nieuwe vriend die je op zo'n plek maakt kan dus best een stuk ouder zijn, maar jullie hebben dan wel dezelfde interesses gemeen. Dat zorgt voor een heel ander soort vriendschap.

De Leven
  • NLBeeld/Brunopress