Deze nieuwe outfit trend is geïnspireerd op Barbie

Barbie-core is nog lang niet verdwenen.

barbie laarzen

Na de release van de Warner Bros film werd je afgelopen zomer overal overspoeld met Barbie. Etalages hingen vol met zuurstokroze shirts, broeken en accessoires en op veel reclameborden zag je hoofdrolspeelster Margot Robbie schitteren. Op dat moment is er dan ook een heuse nieuwe stijltrend ontstaan: Barbiecore. Wij vertellen je hier alles over!

Roze, roze en nog eens roze 

Zoals de naam al doet vermoeden, draait het bij Barbiecore om fifty shades of pink. Zuurstokroze lingerie, poederroze jurken en fuchsia accessoires voeren hierbij de boventoon. Veel vrouwen en meiden gingen mee met de hype en gaven hun garderobe een touch of pink.

Maar ook nu de zomer ten einde is, zet de trend zich nog even door. Met Halloween in het vooruitzicht verwachten we dat Barbie een populaire outfitkeuze wordt naast gebruikelijke Halloween kostuums. Misschien komen we eind oktober wel wat griezelige barbie’s tegen…

Ben jij nog op zoek naar een typische Barbie outfit? Zolang je kleding roze is, zit je al snel goed. Maar wil je echt all-out gaan met deze stijl? Dan is de Lieve Angelina Ballerina Tutu een goede keuze! Combineer deze tutu met schitterende accessoires om je outfit compleet te maken.

Authentieke Barbie-outfits 

In de komische film van regisseur Greta Gerwig maakten speelgoedpop Barbie en haar vriend Ken kennis met de echte wereld. In hun fluorescerende bodysuits kwamen zij op skates Los Angeles binnen rollen. In de film draagt Margot Robbie meerdere outfits die een eerbetoon waren aan het uiterlijk van Barbiepoppen in het verleden. Maar ook buiten de set, tijdens de premières van de film, verscheen Margot Robbie telkens in een nieuwe (verbluffende!) authentieke Barbie outfit.

Hot pink in Valentino-show 

Naast Barbie zorgde ook Valentino eerder ook al voor een grote opmars van hot pink. Begin vorig jaar presenteerde de modeontwerper meerdere felroze outfits op de catwalk van de Paris Fashion Week. Hierna verschenen meerdere celebs in deze kleur, zoals Gigi Hadid en Zendaya. Maar ook leden van ons koningshuis zijn niet vies van een tikkeltje roze: zowel koningin Maxima als gravin(fluencer) Eloise schitterden al eerder in de trendkleur.

Is roze niet helemaal jouw kleur? 

Dan heb je geluk! Naast Barbiecore is er namelijk ook een andere stijl (opnieuw) in het leven geroepen: goth girl. Dankzij de hitserie Wednesday is de gothic look weer helemaal terug van weggeweest. Combineer donkere kleuren, zoals bloedrood, donkerpaars en zwart met verschillende stoffen en accessoires en maak zo helemaal de blits. Een stevige hoeveelheid eyeliner mag hierbij natuurlijk ook niet ontbreken…