5 populairste liedjes van Bassie en Adriaan die gestreamd zijn op Spotify

Bassie en Adriaan hebben heel wat merchandise en televisieseries op de markt gebracht. In de serie begon het olijke duo vaak te zingen. Ondanks dat het geen materiaal is voor een zangwedstrijd, zijn de liedjes nog steeds immens populair. Maar welke worden het meest geluisterd? Dat hebben we uitgezocht.

Bassie en Adriaan

1. Hallo Vriendjes

Natuurlijk openen we met Hallo vriendjes en vriendinnetjes. Als je dit nummer hoorde, wist je dat het tijd was om te kijken wat het duo zou beleven, het komende half uur. Gelukkig wist Bassie je te vertellen dat er ook genoeg gelachen werd in het nieuwe avontuur. Luister dit liedje één keer en je neuriet de hele dag de melodie. Beetje vrolijkheid in de herfst is niks mis mee. Dit liedje is dan ook ruim 600.000 keer gestreamd.

2. Geheime agenten

Als een echte fan ken je natuurlijk dit legendarische liedje uit de net zo legendarische droomwereld. Op weg naar het hotel zongen de clown en acrobaat je toe hoe het vak van een geheim agent in zijn werk ging. Daarna beleefde het duo als 0,00 en 001 spannende momenten waar de twee ternauwernood ontsnapten aan een aantal bommen. Het liedje kan dan ook rekenen op bijna 590.000 streams.

3. Caribisch Carnaval

Dit nummer komt uit het laatste grote avontuur van dit vrolijke duo. Ondanks dat dat al bijna 30 jaar geleden is, is dit liedje nog immens populair met 400.000 streams. Wat is dit een tropische banger zeg. Dit liedje kon niemand op stil blijven staan, zelfs Vlugge Japie stond mee te dansen. De kans is groot dat jij als kind bij dit liedje ook in de woonkamer stond rond te dansen. Plinkie Plinkie Plong! Wat een nostalgie.

4. De Spaanse Zon

Dit is ook weer een Mediterrane knaller van beide heren. Jij wist dat je naar Spanje moest om de koude winterdagen toch van de zon te genieten en dat allemaal dankzij die clown en acrobaat. Niet voor niets coverde Mart Hoogkamer het nummer. Hij kwam hiermee zelfs even in de Top 40 terecht. Het origineel is dan ook al ruim 360.000 keer beluisterd op Spotify.

5. Spoken bestaan niet

Waarschijnlijk had jij nachtmerries van de Plaaggeest. Wat een nare man was dat. Ook Bas en Aad van Toor (De acteurs die schuilgaan achter dit duo) waren geen fan van het personage. Ook de acteur die hem speelde, Jaap Stobbe, was geen vriend van de heren. Misschien dacht het duo dat ze toch maar eens compensatie moesten geven voor die nare Plaaggeest. Daarom leerde jij dat spoken niet bestaan en kon je rustig gaan slapen. Het liedje is dan ook 326.000 keer beluisterd.

Bonus: Dag Vriendjes

Dat was dan helaas alweer het einde van dit artikel. Maar niet getreurd. Het avontuur gaat verder dus er komt nog heel veel meer. Maar niet meer vandaag maar de volgende keer. Deze tekst is op Spotify ook al ruim een half miljoen keer beluisterd. Dus wil je weten hoe het verder zal gaan. Lees dan Upcoming.

Nostalgie
  • YouTube Bassie en Adriaan Channel
  • YouTube Bassie en Adriaan Channel