5 verborgen cameragrappen die perfect zijn uitgevoerd: 'Het stuur zit aan de andere kant'

Als een grap met een verborgen camera goed wordt uitgevoerd dan is eigenlijk alles leuk. De voorbereiding, de grap, het besef en de reactie. Daarom hebben wij de meest legendarische grappen die in Nederland zijn uitgevoerd op een rijtje gezet.

Hans Kazàn

1. Patty Brard in een dixie

In het programma Monte Carlo had Carlo Boszhard ook een onderdeel met verborgen cameragrappen. De meest klassieke grap is wel die met Gerard Joling en Patty Brard. Het duo is onderweg en Patty (die in het complot zit) moet heel nodig naar de wc. Daarom stapt ze een dixie in, maar ze glipt er stiekem weer uit aan de achterkant. Een microfoon, luidspreker en een hijskraan zorgen voor hilarische taferelen.

2. Het autostuur van Hans Kazàn

Ralph Inbar was met zijn Bananasplit alleenheerser ten opzichte van deze grappen. Hij bedacht ze dan ook voornamelijk zelf. Een goochelaar perplex laten staan, dan moet je van goeden huize komen. Toch is het Ralph Inbar die daarin slaagde. Met zijn Bananasplit is hij ook wel de koning van de verborgen cameragrappen in Nederland. Een Engelse versie van dezelfde auto als Hans en alles dupliceren zorgen voor ontzettend grappige beelden.

3. Brutale schoolkrantverslaggever bij Sonja Barend

Een jongetje van de schoolkrant die de talkshowhost ontzettend brutale vragen stelt. Dit is misschien een grap die wel vaker is uitgehaald. Inbar deed het echter bij zijn ex-vrouw Sonja Barend. Een pittige keuze. Vooral de reactie van Sonja op het laatst is meesterlijk. Zou hij die draai om zijn oren echt gehad hebben?

4. Act gestolen van Bassie en Adriaan

Ook clown Bassie is er een keer ingestonken bij Ralph. De clown beweerde altijd in de pers dat Inbar hem niet te grazen kon nemen. Dat zag de presentator natuurlijk anders. Bij een optreden in België maakt het duo Bumpie en Stumpie haar opwachting. Inbar speelt hier de rol van clown. Dit leidt tot een hilarische discussie in de kleedkamer. Helemaal als je weet dat Adriaan in het complot zit

5. Telefooncel Søren Lerby

Ook voetballers waren niet veilig voor dit Bananasplit-icoon. Zo werd ook Ajax-speler Søren Lerby ook in de maling genomen. Een telefooncel werd precies geplaatst op zijn 'inrit', waardoor hij er met zijn auto niet in of uit kon. Hier konden we ook zien dat de voetballer een aardig mondje Nederlands spreekt.

Nostalgie
  • Avrotros, RTL
  • YouTube, Avrotros
  • YouTube