7 stadia waar je doorheen gaat als je je sleutels bent vergeten

Je klapt de deur dicht en net een fractie van een seconde later komt het besef binnen. Je bent je sleutels vergeten. Alles aan één bos, Je kan niet naar je fiets, je auto zit op slot en ook je huis binnenstappen behoort niet meer tot de mogelijkheden.

Sleutelbos

1. ontkenning

Dit kan niet waar zijn. Je bent je sleutels vergeten. Je zoekt driftig door al je zakken. Maar je vindt niets. Waarom gebeurt dit nou juist net op de momenten dat je geen tijd hebt hiervoor.

2. Frustratie

Je hebt de deur achter je dichtgetrokken, maar misschien is er toch nog iemand thuis dus je begint als een soort psychopaat manikaal aan te bellen. Helaas er is niemand thuis. Of je beseft je dat alleen woont.

3. De buren

In dit stadium wordt er gezocht naar oplossingen. Misschien heb je je buren wel een sleutel gegeven of kan je via het balkon naar je eigen huis klimmen. Dus aanbellen. Wederom zijn die ook niet thuis. Dus ook dit is weer geen optie.

4. Ergernis

Je ziet overal mensen voorbij rijden, fietsen en lopen. Jij bent inmiddels zichtbaar gefrustreerd, maar niemand helpt. Ondertussen verlies jij het laatste sprankje hoop in de mensheid. Dat niemand jou even komt vragen wat er aan de hand is. Wat een stelletje egoïsten zijn die Nederlanders ook.

5. De WC

Ook dat nog. Je moet ineens zeiken als een paard. Voor mannen vrij makkelijk op te lossen met een boom, maar voor een vrouw toch een stuk moeilijker. Nu sta je als een gefrustreerde Oempa-loempa voor je voordeur te dansen.

6. Schaamte

Ondertussen sta je al een kwartier rond te dwalen voor je voordeur. Hoeveel buren zouden inmiddels vanuit het raam hebben meegenoten van jouw leed? Alleen hier heb jij geen tijd voor, je moet een oplossing zien te vinden

7. Nog meer frustratie

De situatie wordt steeds uitzichtlozer. Je bent wanhopig. Er zit niets anders op dan te lopen naar de plek van bestemming. Gaat wat tijd inzitten, maarja heb je wel genoeg stappen gezet voor die dag.

Bonus: De andere zak

Dan ben je eindelijk na heel veel frustratie op de plek van bestemming gekomen. Doe je nonchalant je handen in de zakken. Wat voel je daar ineens? Ja hoor die sleutelbos. Bleek je die verzameling ijzer de hele tijd in je andere zak gehad te hebben. Al die moeite voor niks. Gelukkig heb je sleutels wel weer.

De Leven
  • Adobe Stock