8 ergernissen die iedereen heeft tijdens de boodschappen

Boodschappen doen kan soms een hel zijn. Je kan in de winkel wel allemaal lekker eten en drinken kopen, maar er komt een hoop ergernis bij kijken. Het is altijd weer een heel karwei om met boodschappen en al weer buiten te komen.

Supermarkt

1. Het deurtje

Wanneer je de supermarkt binnenkomt moet je altijd nog door een soort douanepoortje heen. Helaas gaan deze nooit goed open. Als ze al überhaupt werken. Als ze het dan eindelijk werken, doen ze hun werk niet goed. Als die open is, wil jij er doorheen, maar het poortje besluit al dicht te gaan als je pas halverwege bent. Jij krijgt het deurtje vervolgens vol in je organen. En dan moet je nog beginnen met boodschappen doen.

2. Middelbare scholieren

Het gaat hier met name om brugklassers die eigenlijk nog net te jong zijn om zonder toezicht de supermarkt te bezoeken. Ze schreeuwen door de winkel, kopen alle frikandelbroodjes en blikjes Energy op en hangen vervolgens pontificaal op de parkeerplaats. Deze kinderen horen eigenlijk nog op de basisschool, maar voelen zich al een echte puber met hun pas aangemeten slotjesbeugel.

3. Verplaatsen van producten

Waarom is dit zo? Waarom moeten winkels elke dag de indeling van de producten veranderen. Waar je de ene dag nog op die plek babyvoeding kon halen, staat er nu Sambal Badjak in precies zo’n potje op dezelfde plek. Je zal dat maar echt per ongeluk voor je kind meenemen. Laat die producten gewoon staan waar ze altijd stonden.

4. Karretjes

Voor Karretjes kunnen we eigenlijk wel een heel apart artikel maken. Het geklapper van die kinderstoeltjes waar niemand in zit. Het niet los kunnen krijgen van de andere karretjes. Het allerergste is nog wel mensen die tegen je aan rijden. De supermarkt is een Walhalla van verkeersongelukken. Hoeveel schenen, hakken en enkels zouden er wel niet beschadigd zijn geraakt door die ijzeren kooi op wielen.

5. Rij bij de kassa

Je staat in de rij bij de kassa en dat duurt maar. Vooral oude mensen kunnen al helemaal in de stress raken van pinnen. Daarom betalen zij contant. Net als jij achter ze staat besluiten deze bejaarden om alle stuivertjes en dubbeltjes die ze de afgelopen vijftig jaar hebben gespaard nu op te maken. Schiet op!

6. Van rij wisselen

Je weet best dat je dit nooit moet doen. Maar je hebt niet de hele dag de tijd. Snel door naar de andere kassa. Die rij lijkt veel korter. Helaas heb je hier weer pech. De eerste die voor jou is blijkt iets te zijn vergeten wat helemaal achter in de winkel ligt. Het duurt dan ook weer een kwartier voordat diegene terug is. Dan is er nog één iemand voor je. Heeft diegene weer moeite met zijn pincode. Hoe moeilijk is het om vier cijfertjes te onthouden? Als het dan eindelijk gelukt is blijkt de caissière besloten te hebben om nu op pauze te gaan. Heb je nog niet kunnen afrekenen.

7. Zelfscan

Gelukkig hebben de meeste supermarkten tegenwoordig een zelfscan-kassa. Alleen hier komen ook de nodige frustraties bij kijken. Die dingen zijn zo gevoelig dat je je producten vaak twee of drie keer scant. Dat wordt wel een dure grap, dus dat moet je dan weer herstellen. Na alle moeite heb je eindelijk alles gescand en systematisch in je boodschappentas gedaan en sta je op het punt om af te rekenen. En dan? Inderdaad, een steekproef. Mag je alles wat je zo had ingepakt dat het heel blijft weer uit die tas halen. Vervolgens scant een chagrijnige puber twee producten en mag je door. Had je de rest dan kunnen jatten?

8. Product vergeten

Dan ben je eindelijk uit de supermarkt en heb je je boodschappen. Bedenk ik je ineens dat je de tandpasta bent vergeten. Kan je weer terug naar binnen en alles opnieuw beleven. Boodschappen doen is gewoon een hel.

De Leven
  • Adobe Stock