5 geweldige series die jij vroeger keek op Cartoon Network

Tegenwoordig heb je tientallen kinderzenders: Nickelodeon, Disney XD, Disney Channel, Telekids, Zapp, Pebble TV, en ga zo maar door. Je hebt ook nog steeds Cartoon Network. Maar de programma's die vroeger op deze zender werden uitgezonden, waren geweldig.

Johnny Bravo

1. Johnny Bravo

Deze gespierde kerel was iemand naar wie je graag keek, vooral omdat hij totaal geen succes had met zijn lichaam. Zijn karakter werkte namelijk niet mee. Elke keer als hij een poging deed om een vrouw te versieren, ging het al vrij snel over hemzelf. Dit narcisme knapte de meeste doelwitten van Bravo af. Wel leerde je dat je het niet alleen redt met uiterlijk. Het helpt overigens ook niet mee als je nog bij je moeder woont.

2. Ed, Edd n Eddy

Dit was een serie met echte pestkoppen. De drie woonden in een buitenwijk in het fictieve Peach Creek. Vooral de kinderen in de buurt moesten het ontgelden, waaronder Jimmy, die het makkelijkste slachtoffer was voor de pestkoppen. Hij had vaak pleisters en blessures, wat voor de pestkoppen bedoeld was. Dat hij een buitenboordbeugel had, hielp ook niet mee. Jimmy vond het dan ook lastig om voor zichzelf op te komen.

3. Dexter's Laboratory

Dit was een serie over een jongen die een geheim laboratorium had achter zijn boekenkast. Ondanks dat hij zeer intelligent is, viel zijn sociale intelligentie toch een beetje tegen. In sociale situaties kon hij dan ook erg onhandig overkomen. Dan had hij ook nog zijn zusje Dee Dee. Zij was dan niet zo slim als haar broer, maar sociaal wel een stuk vaardiger. Zij is ook de enige die weet van het geheime laboratorium. Zij laat dan ook regelmatig experimenten van Dexter in het honderd lopen.

4. Powerpuff Girls

Op Fox Kids had je Totally Spies, maar op Cartoon Network zag je de echte superheldinnen: The Powerpuff Girls. Deze meisjes hadden dan geen vingers, tenen, oren of neus, maar wel superkrachten. Door hun krachten te bundelen, konden zij het kwaad bestrijden.

5. Animaniacs

Dit was ook een geniale serie. Sowieso was een van de bedenkers al een genie, want dat is Steven Spielberg. Het zijn eigenlijk drie figuurtjes die lijken op Mickey Mouse. Elke aflevering beleefden ze weer een avontuur in slap-stick stijl. Eigenlijk was elke aflevering een getekende sketch.

Films & Series
  • Wikipedia, Cartoon Network
  • YouTube, Channel Tube