Te leuk: makers van Qwixx komen met nieuw spel

Spelletjesavond incoming!

nieuw spel Qwixx

Ben jij ook dol op het spelletje Qwixx? Dan hebben we goed nieuws! Spellenuitgever White Goblin Games komt eind deze maand namelijk met een gloednieuw spel: SIXTO. Een uitdagend spel van de maker van Qwixx. Bel je vrienden, want er moet snel een spelletjesavond gepland worden!

SIXTO

Pak je agenda er maar bij, want op 29 januari verschijnt het nieuwe dobbelspel SIXTO. Een uitdagend spel dat is bedacht door Steffen Bendorff. Misschien zegt die naam je niks, maar hij is ook het brein achter het geliefde spel Qwixx. De spelbeleving van SIXTO zal liefhebbers van Qwixx bekend voorkomen, maar nieuwe spelelementen zorgen voor geheel nieuwe uitdagingen.

6 dobbelstenen, 6 keuzes

Nu horen we je denken: hartstikke leuk, zo'n nieuw spel, maar hoe gaat het in zijn werk? In SIXTO speel je met 6 dobbelspellen, die je 6 keuzes opleveren. Aan de hand hiervan zet je kruisjes in verschillende rijen én kolommen. Elke ronde mag je maximaal 6 kruisjes zetten en jij bepaalt hoe je deze verdeelt. Let wel goed op, want voor een rij of kolom met slechts 1 kruisje krijg je strafpunten. Ga op zoek naar de juiste balans en kruis getallen aan zonder punten te verliezen.

Beeld: White Goblin Games

Verschillen met Qwixx

Dobbelstenen en kruisjes zetten in rijen klinkt misschien nog heel erg hetzelfde als Qwixx. Toch is SIXTO een ander spel. "In Qwixx kun je je focussen op de vooruitgang van iedere aparte rij, maar in SIXTO tellen de kolommen ook mee", zegt auteur Steffen Benndorf over wat SIXTO uniek maakt. "Je kunt met de kolommen zelfs minpunten behalen, dus je moet constant het overzicht over alle rijen en kolommen bewaren."

"Het is ook gemakkelijker om een rij compleet te maken, dus het loont zich niet om lang te wachten tot iemand specifieke getallen gooit. In de tussentijd kunnen andere spelers namelijk al veel verder zijn. Daarnaast mag je bij SIXTO opnieuw gooien in de hoop op een beter resultaat, waar je medespelers weer slim op kunnen inspelen", legt hij uit. "Verder hoef je geen getallen bij elkaar op te tellen, waardoor SIXTO ook gemakkelijk te spelen is voor jongere spelers.”

Je weet dus wat je te doen staat: op 29 januari naar de winkel rennen om SIXTO te bemachtigen en vervolgens je vrienden te bellen voor een spelletjesavond. Veel plezier!

De Leven
  • Goblin Games
  • White Goblin Games