8x het verhaal achter de legendarische quotes van Gerard Joling

'Ik heb er de kracht niet meer voor'

gerard

Dat Gerard Joling niet de uitvinder van de tegeltjeswijsheden is geworden snapt niemand, want de zanger heeft door de jaren heen heel wat legendarische uitspraken gedaan. Zo gierde hij regelmatig samen met Goor in hun programma Geer & Goor en droeg hij daarbij een t-shirt met een van zijn quotes erop. Maarre, hoe komt Geer toch elke keer op die geweldig grappige uitspraken? Dat legt hij haarfijn uit in een reeks video's.

1. Geen kracht meer voor

Dit riep Gerard voor het eerst in de show Joling & Gordon over de vloer. De twee moesten toen in de supermarkt werken en dat vond Geer toch zwaar. 'Ik heb er de kracht niet meer voor' riep hij.

2. Lelijke berggeit

Iemand noemde Gerard ooit een typetje, een 'cabra de montagne', ofwel een berggeit. En sindsdien heeft hij dat woord erin gehouden.

3. Volgevreten hok

Volgens Gerard komt deze uitspraak van zijn manager Pim van der Kolk. Tijdens een tour in Korea zijn een meisje tegen hem dat Gerard enorm veranderd was. Toen Gerard vroeg hoe dat dan kwam, zei manager Pim: 'omdat je zo'n volgevreten hok geworden bent'.

4. Houd deze sfeer vast

Deze uitspraak is volgens Gerard ietwat sarcastisch bedoelt. Hij roept dit dan ook wanneer hij bijvoorbeeld op een feestje komt waar de sfeer ver te zoeken is.

5. Zuurpruim

Geer komt regelmatig zuurpruimen tegen in het dagelijks leven, zo vertelt hij. Voornamelijk achter de kassa in de supermarkt.

6. Ik heb er gin in

'Dit is zo voor de hand liggend', zegt Gerard. 'Sommigen snappen het ook niet, maar als je de humor er niet van inziet dan is het ook niet grappig', vertelt hij.

7. Je vinger en je tong blijven altijd jong

Deze uitspraak heeft Gerard van de palingboer uit Aalsmeer. Hij vond het zo grappig, dat hij er wel een t-shirt van moest maken.

8. Dutchgeer

DutchGeer, ofwel de naam van Gerards kledingmerk, heeft ook een opvallende herkomst. In eerste instantie heette het topGeer, maar omdat dit teveel leek op Top Gear heeft hij het uiteindelijk veranderd naar DutchtGeer.

Deze video's zijn echter alweer van 2019, dus sindsdien heeft Gerard vast nog veel meer uitspraken gedaan die om te gieren zijn. Welke is jouw favoriet?

Nostalgie
  • NL Beeld, YouTube