Onderzoek: mannen zitten gemiddeld zeven keer per dag aan hun ballen

Even checken of alles er nog zit? Dan doen mannen dus best vaak, zo blijkt uit onderzoek. Sommige mannen maken het zelfs wel heel bont op balvoelgebied...

ballen

Onderzoek

Het is weer Zeer Belangrijk Wetenschappelijk Onderzoek Tijd en ditmaal gaat het zeer belangrijke onderzoek over... ballen (en het is uitgevoerd in opdracht van een nootjesfabrikant, echt waar). De belangrijkste conclusie van het onderzoek: mannen zitten gemiddeld zeven keer per dag aan hun ballen. Zo'n 23 procent doet daar nog  drie keer voelen bij en 5 procent van de mannen voelt maar liefst 50 keer aan de kroonjuwelen. Een snelle rekensom is dat dat met acht uur slaap per dag toch zo'n drie keer per uur is. 

Stress

Verrassend genoeg zitten mannen niet allemaal in Al Bundy-modus - onderuitgezakt op de bank, hand in broek - aan hun ballen, maar doen ze dit vooral als ze nerveus zijn. Uiteraard checken ze bij pijnlijke sportmomentjes (lees: bal in de kloten) ook even of de ballen niet helemaal in het keelgat geschoten zijn, maar opvallender is dat mannen ook achter hun bureau op het werk of aan de studie regelmatig aan hun ballen zitten. 

Teelbalkanker

Alle ballengraaiers hebben het overigens wel bij het rechte eind, want het onderzoek werd uitgevoerd om aandacht te vragen voor teelbalkanker. En om daar op tijd bij te kunnen zijn, is het belangrijk dat mannen regelmatig even checken hoe het er baltechnisch voorstaat. Allemaal in Al Bundy-modus op de bank dus en knikkeren maar met het eigen speelgoed! 

Bron: Playboy.nl