Waarschuwing: het 'help ik sta onder stroom'-seizoen is weer begonnen

Zo ergerniswekkend, daar gaan je haren toch rechtovereind van staan!

statisch

Het is weer zover, het statische seizoen is daar...

De pepernoten liggen al geruime tijd in de winkel, All I Want For Christmas van Mariah Carey is voor het eerst op de radio voorbijgekomen en de verwarming staat weer lekker te brullen in huis. Bij die tijd van het jaar hoort ook dat je zo nu en dan half geëlektrocuteerd wordt. Vraag me niet precies hóé het kan (het zal iets met het weer en de lucht te maken hebben ofzo?), maar de afgelopen dagen had ik een paar keer 'een heel apart gevoel vanbinnen', zoals Corry Konings het eens zo mooi zong.

Waarschijnlijk had ons Corry het toen niet over statische elektriciteit, maar daar heb ik het dus wel over. Dat je eerst gewoon lekker aan het leven bent en dan van het ene op het andere moment een sensatie ervaart waarvoor je normaal een dubbele moord moet plegen in een of andere redneck state in Amerika - dit is dus een referentie naar de elektrische stoel hè... Hoe dan ook, dit is ongeveer hoe je denkt dat je eruitziet  tijdens die sensatie:

Te mijden plekken en voorwerpen

Sommige sadomasochisten zullen ervan houden, maar voor de rest is het uitkijken geblazen in het 'help ik sta onder stroom seizoen'. Waarom er door ons allemaal de hoeveelheid stroom van een middelgrote elektriciteitscentrale gaat, weet ik dus niet. Maar ik weet wel dat je de komende tijd het niet hogerop moet zoeken (de rubberen bandjes van roltrappen zijn de hel), je deuren door anderen moet laten openen (deurklinken, brrrrrrr), clowns met ballonnen nog irritanter zijn dan normaal (dit keer dus vanwege de ballonnen en niet vanwege de clown an sich) en je zelfs je kat niet kunt aaien.  

Tips

Nu kun je het leed wel een beetje verzachten. Wat bijvoorbeeld al heel aardig helpt is om je vloerbeddeking eruit te slopen, want dat schijnt de boel aardig te verergeren. Minder drastische tips: gooi wat azijn bij je wasmiddel, draag leren zolen in plaats van rubberen en/of verstop een ijzeren veiligheidsspeld in je kleding - dat geleidt de boel ofzo, is echt niet raar. Succes en sterkte in dit moeilijke seizoen!