We presenteren vol trots je nieuwe lievelingsdier: een minihertje met de fantastische naam dikdik

Deze gezellige jongen heeft echt alles mee: z'n looks, z'n naam... Hieronder lees je alles over 'm wat je wil weten. En je ziet 'm natuurlijk, want het zou zonde zijn om de tekst niet met plaatjes te begeleiden als het zo schattig als een dikdik is!
dikdik

Eigenlijk liegen we al een beetje in de titel, want de dikdik is helemaal geen minihertje (maar dat klinkt zo lekker en hij lijkt er ook wel op toch?) maar een mini-antilope (dat klinkt dus veel minder, zie je..). Dat is feitje één en hier volgen er meerrrrr - zoveel mogelijk om ook zoveel mogelijk plaatjes te kunnen laten zien. 

Dikdiks leven in oostelijk en zuidelijk Afrika (denk bijvoorbeeld aan Tanzania en Kenia)

Dikdiks wegen ongeveer 4 kilo en worden zo'n 60 centimeter groot

Dikdiks heten dikdiks omdat ze dat geluid maken als ze alarm slaan

Dikdiks leven als één van de weinige diersoorten monogaam

Dikdiks drinken niet (ze halen vocht uit hun eten; ze eten bladeren, fruit en bessen)

Dikdiks worden (helaas, maar ja, da's de natuur..) opgepeuzeld door varanen, pythons en hyena's)

EN HELAAS JAGEN MENSEN ER OOK OP; STOP DAARMEE MENSEN! 

(Maar er zijn gelukkig ook heel veel mensen die het beste voor hebben met de dikdik, en terecht: wat een beestje!)

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-b', container: 'taboola-below-article-5df2962cdc188', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });