7 Redenen waarom je de Sims 4 Paardenboerderij wilt hebben

Vorige week kwam er een nieuwe Sims 4 uitbreiding uit met paarden en hij is fantastisch!

sims 4 paardenboerderij

Op 20 juli is Sims 4 Paardenboerderij uitgekomen. Een Sims-uitbreiding met paarden: iets waar door vele spelers lang op is gewacht. Wij hebben 'm gelijk gespeeld en zijn nu al fan. Er zijn wat ons betreft een hele hoop redenen om 'm aan te schaffen, maar we zetten een aantal belangrijke op een rijtje.

1) De nieuwe outfits voor je Sims zijn top

Ben jij ook altijd eeuwen bezig met het maken van je Sim? Dan hebben we goed nieuws. Er zijn namelijk allerlei fantastische nieuwe outfits. Hierboven zie je een aantal creaties waar wij fan van zijn, maar ook voor mannen en kinderen zijn er allerlei leuke nieuwe western-items verkrijgbaar. En de nieuwe cowboy boots zijn ook een enorme verbetering!

2) Paarden zijn onderdeel van je huishouden net als honden en katten

Het spel werkt supergoed met allerlei uitbreidingen, maar zeker met Sims 4 Huisdieren en Landelijk leven. Je kan een paard toevoegen aan je huishouden zoals je dat ook doet met honden en katten. Dat betekent dus dat je paard volledig te customizen is. En het kleurenwiel maakt een comeback voor de vacht van het paard. Wil jij een roze met groen paard? Kan. Wil je een bestaand realistisch ras? Kan. Wil je een mix van meerdere rassen? Kan ook. Je kiest vervolgens ook het karakter van je paard, zodat geen enkel paard in je wereld hetzelfde is. En ja, dat is een cowboyhoed voor paarden op de tweede foto.

3) Over werelden gesproken: er is een nieuwe wereld

Deze Sims-pack komt met een geheel nieuwe wereld, helemaal in western-stijl. Je vindt er allerlei gebouwen die zo van de set van een Amerikaanse western lijken te zijn gestolen, een nieuwe café en een park met stallen en een weide voor je paard waarin je samen met je Sims kunstjes kan oefenen voor wedstrijden. Die worden gehouden in de manege van Chestnut Ridge, zoals de wereld heet. Maar daarover hieronder meer.

4) De manege

Natuurlijk kan je je paard gewoon voor de hobby als huisdier houden naast je koeien en je hond, maar je kan er ook je werk van maken. In de manage (eerste foto, gebouw met het groene dak) kan je niet alleen wedstrijden bijwonen, maar ook zelf aan wedstrijden meedoen op verschillende gebieden. Denk aan endurance en springen, maar je kan ook een cowboy worden en meedoen aan western-wedstrijden, hoe leuk is dat? Wat wel jammer is, is dat we niet mee kunnen in de manege. We zien dus niet hoe de wedstrijden eraan toe gaan. Wel een mooi detail: in de manege kan je een paard kopen, maar ook paarden redden. Hoe wholesome.

5) De interactie met het paard en de graphics

Hoe de paarden bewegen en, ook niet geheel onbelangrijk, hoe de Sims met de paarden bewegen is echt heel goed gedaan. De grahpics zijn heel vloeiend en realistisch. Iets wat niet áltijd het geval is in de Sims. Dat maakt het spel nog leuker. Wat ook heel leuk is, zijn de vele verschillende interacties met het paard. Natuurlijk kan je het paard knuffelen en aaien, maar je kan ook verschillende verzorgingsacties uitvoeren. De hoeven schoonmaken, het paard kammen en poetsen, bijvoorbeeld. En je kan natuurlijk verschillende soorten ritjes maken en het paard meenemen op reis. Ook kan je je paard trainen en de vaardigheid van je Sims met paarden ontwikkelen zodat jullie band steeds sterker wordt. Daarnaast kan je ook met het paard kletsen. Over het leven in een simulatie bijvoorbeeld. Diep.

6) Nectar maken

Ook een nieuwe feature is het maken en verkopen van verschillende soorten nectar met een nectarmaker. Een goede sidebusiness in sketchy wijn, eigenlijk dus. De Sim stampt een gekozen vrucht (druiven, appels of citroenen bijvoorbeeld) fijn met de voeten in een ton en vervolgens krijgen ze er een flesje 'nectar' voor terug. Super leuke toevoeging, zeker ook in combinatie met de moestuinen en kassen uit Sims 4 Landelijk Leven en Sims 4 Greenhouse Haven. Je kan de nectar trouwens ook, net als je oogst, doorverkopen aan een handelaar in het centrum.

7) Geiten en line-dancen

beeld: EA

Deze twee functies hebben niet zoveel met elkaar te maken, behalve dat we ze nog niet helemaal hebben uitgeplozen. Maar ze zijn zo leuk dat we ze niet kunnen weglaten: je kan ook geiten nemen op dezelfde manier dat je koeien en kippen kan aanschaffen in Landelijk Leven. EN er zijn line-dance competities, om je western simulatie helemaal compleet te maken. Fantastisch toch? Wat is jouw favoriete feature van dit spel? En als je hem nog niet hebt, ga je hem kopen? Laat het ons weten in de comments op Facebook. 👀

De Sims 4 Paardenboerderij is nu verkrijgbaar voor €39,99.

Trends & Nieuws
  • Sims 4/Upcoming