BZV | Het konijnenpak van Geert Jan, nog steeds geen leven in Annemiek en geen social distancing bij Bastiaan

En natuurlijk ook nog een beschouwing van de snuifboer en Geert - of ja, Vera eigenlijk - plus een paar paintkunstwerkjes..

boer zoekt vrouw

Annemiek

Het is maandag dus we beginnen met degene bij wie het al een heel leven lang maandag lijkt te zijn: Annemiek. Het lijkt wel alsof ze tijdens de opnames al zag aankomen dat we ten tijden van de uitzending met z'n allen in een dikke coronacrisis zouden zitten. Zucht. Puf. Steun. De drie woorden die haar dagelijkse martelgang die het leven voor haar is het best beschrijven.

De drie mannen nog een biertje aanbieden en zelf zuchtend en steunend naar bed sloffen; ze doet het gewoon. Tijdens het pesten daarna vroeg één van de mannen zich af over de ander: "Heeft-ie harten?" Nou, Annemiek in ieder geval niet. Of eentje van steen misschien. Een ochtend later lijkt ze ervan te balen weer wakker te zijn geworden en kan die arme Steven niet echt op heel veel enthousiamse rekenen als-ie met een bakkie koffie aan komt zetten.

Bij het staarten scheren (nieuw voor me dat dat ook moet gebeuren..) leek er iets van levensvreugde te ontstaan, totdat een onwillige koe ingreep en Annemiek verwondde. O ja, als het liefdesverhaal van Annemiek een staartje krijgt, dan is het met Erik. Dat is de enige voor wie ze een beetje lijkt te ontdooien.

Geert

In plaats van Geert onder de loep te nemen (sinds ik weet dat hij uit een plaatsje komt met de prachtige naam Oeffelt komt, kan hij weinig meer verkeerd doen bij me), wil ik het even over Vera hebben. Ik heb moeite met haar. Vanwege haar kleren die ze op de kinderafdeling van de C&A lijkt te kopen, vanwege de boeken die ze leest (iets met je hart openen, maar zo aan Vera te zien ook je mond.. - zou wel wat zijn voor Annemiek trouwens), vanwege het verheerlijken van haar zelf aangemeten sloddervosje-mal-wijffie-imago. Vanwege alles eigenlijk.

Dat werd er niet minder op toen Geert haar even apart nam. Of nou ja, eigenlijk was dat wel een lollig moment, want ze dacht dat ze - letterlijk - over koetjes en kalfjes ging praten, maar het bleek het Grote Wat Vind Jij Van Geert Gesprek te zijn. En toen zei ze: "Ah of ik ja zeg tegen een huwelijk.." Dat was eigenlijk wel grappig. Vera, wat een topwijf! (In twee alineaatjes totaal van mening veranderd; het zijn rare, bizarre tijden..)

Geert Jan

Tsja. Geert Jan. Ik zou kunnen volstaan met het opschrijven van 129 keer het woord konijnenpak, met daaronder een gifje van een facepalmende man. Maar dit is een Paintnabeschouwing en ik laat me het painten van een Geert Jan in konijnenpak niet door de neus boren! Dus ik hou het even bij slechts 11 keer konijnenpak: konijnenpak, konijnenpak, konijnenpak, konijnenpak, konijnenpak, konijnenpak, konijnenpak, konijnenpak, konijnenpak, konijnenpak, konijnenpak.

Geert Jan had dus een konijnenpak aangetrokken. Een roze. Hilarisch natuurlijk! Hij waggelde er vrolijk in rond en vond zichzelf het grappigste mannetje/konijntje ter wereld. Eenmaal uit het pak ging-ie een kruiwagen oppompen (ja, dat heeft-ie echt gezegd; kijk maar terug) en vroeg Betty zich af of ze haar verdere leven wil doorbrengen met een man die ieder moment in een roze konijnenpak ten tonele kan verschijnen. Het antwoordde luidde: NEE! Geert Jan hield daarna het standaardverhaal dat-ie haar sowieso weg had willen sturen.

Bastiaan

Bastiaan vertelde in vrij duidelijke bewoordingen aan Milou dat hij geen langeafstandsrelatie wilde, terwijl dat in deze dagen toch echt een pré is... En warempel, even later stond-ie met haar op een Zeeuws strand op allesbehalve anderhalve meter afstand. De regen daalde neer op hen. De branding smoorde het gesprek... Sorry, zat opeens even in BLØf-modus.

Terug naar de realiteit. Want voor dat strandgesprek had Bastiaan, onder het genot van een bierpul met thee, al een soort evaluatiegesprekken gehouden. Niet echt heel gezellig. Wat werd onderstreept door de opmerking: "Het wordt opeens koud hè, hier.."

Jan

Bij Jan was het een stuk gezelliger. Een tafel vol gezelligheid: bier, wijn, chips, kaas, hasj, coke en pillen. Alles was er. Jan vertelde tijdens die borrel dat hij altijd als eerste let op de blik van een vrouw. Waarschijnlijk om te kijken of ze lekker strak staat. Met dat strak staan bleek Vera overigens toch wel wat moeite te hebben. Na een goed kooigesprek was ze weer blij. Voor Floor is het geen big issue, maar wel een ding, ofzo - duidelijke taal, Floor!

En ze zijn nog niet klaar met dingen vinden van Jan, want volgende week gaat hij wéér iets onthullen, zo bleek in het laatste shot (pun intended) van de uitzending. Dat kunnen eigenlijk maar twee dingen zijn: 1) Jan z'n zorgboerderij is een façade en hij vertelt dat hij de leider is van een groot Noord-Hollands drugskartel of 2) hij heeft zich laten steriliseren.