Dus alles, alles, alles is afgelast, maar The Passion gaat wel door?

Maar één vraag: WAAROM?

the passion

Alles afgelast, aldus Gerda Smit

Ik hoef het er eigenlijk niet nog meer in te wrijven. We deden het de afgelopen tijd zonder heel veel dingen die het leven leuk maken - en dat blijft nog wel even zo. Wil dus geen extra zout in de wonden wrijven en daarom houd ik de opsomming kort: drinken in de kroeg, uit eten, vakanties, sport, sport op tv, festivals. Allemaal weg!, zoals Gerda Smit zou zeggen. Eigenlijk is ons leven verworden tot een potje Wordfeud.

Grootste gedrocht uit de Nederlandse televisiegeschiedenis

Daar stond, dacht ik met m'n naïeve harses, ook iets positiefs tegenover. Want ook de stomme dingen in het leven zullen dan wel worden afgelast toch? En inderdaad: alleen het coronavirus kon Soldaat van Oranje stoppen - voorlopig dan toch - en de kringverjaardag van de neef van oom Wim met z'n grote bek gaat ook niet door. Maar wat schetste mijn verbazing toen ik door de tv-gids bladerde (niet echt natuurlijk, ik ben geen 80..): het grootste gedrocht uit de Nederlandse televisiegeschiedenis gaat wel door.

Juist, The Passion

Dat grootste gedrocht uit de Nederlandse televisiegeschiedenis is natuurlijk The Passion, het jaarlijkse Jezusgebeuren met moeilijk kijkende BN'ers waarin een liedje van BLØF ineens over de kruisiging van de heiland blijkt te gaan. Dacht je eindelijk verlost te zijn van dat slecht geacteerde, kitscherige Paastoneelstuk dat nog niet opgevoerd zou mogen worden als eindejaarsmusical door groep 8 van christelijke basisschool De Kribbe, blijkt Jezus immuun te zijn voor corona.

Sterker nog, het wordt waarschijnlijk nóg stommer dan andere jaren. Want deze editie, die Geef Mij Je Angst als thema heeft, heeft nu een 'online processie' en er zijn 'meezingmomenten'. Alleen al vanwege de woorden 'online processie' en 'meezingmomenten' wil ik, geheel in de paasgedachte, nú aan een kruis worden genageld. Dus ja, wat mijn grooste angst is, dat is vrees ik niet zo ingewikkeld...

Films & Series
  • Website The Passion