11 Verrassende (of soms minder verrassende) voordelen van meer thuis zijn

Het is natuurlijk allemaal hartstikke kut met die corona, maar als je goed zoekt zijn er wel degelijk voordeeltjes. Wij zetten ze even op een rijtje.

joggingbroek

1) Laten we met het belangrijkste beginnen: je joggingbroek!

Want het grootste voordeel aan dat hele thuiszijncoronagebeuren is dat je nu 24/7 in je joggingbroek/onesie/huispak/iets anders comfortabels kunt rondbanjeren. Toch nog een klein beetje vrijheid in een tijd met minder vrijheid. Dat ga je straks serieus nog missen! (Of niet natuurlijk, als we gewoon afspreken dat de joggingbroek ook onder het nieuwe normaal valt straks..)

2) Je huis is nog nooit zo opgeruimd geweest

Je hebt meer tijd (oké, met kinderen en homeschooling enzo misschien niet..), dus je weet van gekkigheid niet meer wat je moet doen. Opruimen dan maar. Of klussen in huis zelfs. Je paleisje heeft er nog nooit zo prachtig uitgezien - en dat is maar goed ook, want je brengt er meer tijd in door..

3) Je geeft minder geld uit

Bleek dat uit eten gaan en drinken in de kroeg toch aardig wat van je geld op te maken. Wie had dat gedacht...

4) Je komt eindelijk aan je Netflix-list toe

Je voegt normaal gesproken meer aan je list toe dan je kan kijken. Nou, dat kun je dus nu mooi wel kijken. Dus pak je list erbij en kijk of je er in 2017 niet toevallig nog wat had opgezet dat je zou kijken, maar er door tijdgebrek nooit van gekomen is.

5) Je kunt je bestelde pakketjes gewoon zelf in ontvangst nemen

Geen gedoe meer met je buren die als een soort depot voor je fungeren of weer naar dat ophaalpunt sjouwen; gewoon door open, pakketje van de grond pakken en doorrrr.

6) Geen file-ergernis of stampvol OV-ergernis

Je zit in je joggingbroek thuis te werken, dus de plekken waar je voorheen alles behalve afstand stond te houden mis je nu als kiespijn. Denk aan die file van elf kilometer of die vertraagde trein waar je met een miljoenmiljard anderen in stond te zweten.

7) Je planten gaan niet meer dood

Je ziet ze meer dan je lief is, dus vergeet je ze ook geen water te geven. Gevolg: ze blijven leven - je wist niet eens dat het kon!

8) Op de een of andere manier kun je jezelf nu wel tot hardlopen zetten

Wat eerst als een verplicht nummertje voelde omdat je toch een beetje fit wilde blijven, is nu je frisse neus, je blokje om, het lichtpuntje van je dag! (Wel in je eentje uiteraard..)

9) Brengt ons bij: je bent dingen leuk gaan vinden waarvan je nooit dacht dat je ze leuk zou vinden

Misschien wel hardlopen dus, maar wie weet ben je door corona ook wel begonnen met breien/haken/iets anders wat je altijd bij oude vrouwtjes vond horen. Of wie weet puzzel je je opeens een ongeluk. Het is noodgedwongen een tijd van experimenteren, en dan blijkt iets buiten je zelfgecreëerde bubbeltje opeens heel leuk!

10) Voor mensen met een huisdier: die is nóg blijer met jou - en jij met hem

Meer dan ooit je viervoetervriend in barre tijden - of hoeveel voeten je huisdier ook maar heeft..

11) En deze is voor later: als we weer wat meer kunnen doen dan nu, waardeer je dat veel meer

Let maar op, deze gaat zo waar zijn. Opeens zal een simpel biertje op het terras voelen als de hemel op de aarde.

De Leven
  • iStock